„Шпигел“ разкри ще има ли ново контранастъпление на ВСУ и дали Русия ще преговаря със САЩ

Свят

Германското издание Spiegel в нова публикация подчертава умората на Запада от военния конфликт в Украйна. Все повече страни намаляват размера на помощта или, като Словакия, отказват да подкрепят властите в Киев.

За да запази финансирането, Украйна трябва да демонстрира успех на бойното поле. От изданието смятат, че финалната битка, в която украинските въоръжени сили трябва да покажат способността си да обърнат ситуацията на фронта, ще се състои през пролетта на 2024 г.

През пролетта Украйна ще има последния шанс да хвърли всичките си сили в битка и да докаже, че по-нататъшното финансиране има смисъл, пише изданието.

Дали обаче ще има войници е съвсем друг въпрос.

По-рано световните издания съобщиха, че заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков е заявил, че Русия не планира примирие с Украйна през следващата година и целите на специалната военна операция ще бъдат постигнати.

Рябков подчертава, че Русия не възнамерява да преговаря нито с Украйна, нито със САЩ, тъй като те предлагат така наречената „формула за мир“ на Зеленски, която включва изтегляне на войските до границите от 1991 г., връщане на всички територии и плащане на репарации.

Рябков казва още, че при такива условия не са възможни споразумения, а диалогът със Запада и Украйна в момента е нереалистичен.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *