57 страни на ВОЙНА със САЩ! Русия става НАЙ-АВТОРИТЕТНАТА държава в света! Вижте ТУК!

Свят

57 страни от организацията на арабските държави признаха Палестина за независима държава със столица Източен Йерусалим.

Нещо повече. Арабската лига обяви Източен Йерусалим за столица на Палестина под окупация. В официално изявление, държавите от арабския свят отхвърлиха категорично, решението на американския президент Доналд Тръмп да признае целия град Йерусалим за столица на Израел. Те нарекоха това решение „едностранно“, „необосновано“ и „незаконно“.

Това решение на Тръмп, според лидерите на арабските държави, е „атака срещу законните, естествени, исторически и национални права на палестинския народ.“ Палестинският лидер Махмуд Абас пък, нарече това решение „най-голямото престъпление в историята на човечеството“.

Лидерите на всички 57 арабски държави са категорични, че Белият дом съвсем умишлено е взел такова решение, което създава възможност за ново развихряне на международния тероризъм и екстремизъм. Поради тази причина арабският свят вече не приема САЩ като посредник в спора между Израел и Палестина, както и в целия Близкоизточен мирен процес.

Ето защо лидерите призоваха Доналд Тръмп да се оттегли, понеже никой вече не го смята за посредник, и защото неговото посредничество, както и посредничеството на САЩ, вместо да помага за решаване на натрупалите се проблеми, предизвиква нова конфронтация и стотици хиляди невинни жертви.

Представителите на споменатите 57 арабски държави обявиха, че траен мир може да бъде постигнат само с незабавно прекратяване на американо-израелската окупация на Йерусалим и признаването на Палестина за независима държава. Лидерите на арабските държави призоваха своите колеги в ООН да осъдят действията на САЩ, които подкопават самите основи на световния мирен процес, както и да признаят независимостта и суверенитета на Палестина.

От представените дотук факти става ясно, че САЩ вече не могат да бъдат посредник в Близкоизточния мирен процес. И иронията е в това, че Вашингтон сам самичък се изолира и изгуби възможност да влияе не само на близкоизточния мирен процес, но и на политическите събития в световен мащаб.

Някои веднага ще попитат защо? Ами много просто. Защото все повече лидери, страни и народи започват да възприемат САЩ като деструктивна сила. Като държава, която смята света за свое бойно поле. Държава която разпалва конфликти по цялата земя и се опитва изкуствено и насила да поддържа своята западаща хегемония. По всичко личи, че в Щатите никой не е в състояние да разбере, че насилствената хегемония и контрол върху света, отдавна са обречени на неуспех. И явно вече няма сила в САЩ, която да е в състояние да промени политиката на доскорошната свръхдържава, която владееше еднолично цялата земя.

И съвсем естествено възниква въпросът: След като вече никой не приема САЩ за посредник в решаването на спорните въпроси на съвременния свят, то кой ще замени янките? Кой ще бъде новият арбитър в международните дела? Коя държава има достатъчна военна мощ и дипломатически авторитет, за да спомага за решаването на заплетените спорове и конфликти между отделните държави и народи?

Трябва веднага да кажем еднозначно и категорично, че това не може да бъде никоя друга държава освен Руската федерация. Защото още от времето на Съветския съюз, Русия има огромен авторитет сред народите по целия свят. А действията на Владимир Путин и руския народ от последните години утвърдиха Руската федерация като сила, която се бори за установяване на един мирен свят. Защото в очите на международната общност, руският президент и руският народ, обединени в едно цяло, се превърнаха в сила, която твори добро. Нещо повече. Превърнаха се в символ на борбата срещу световното зло.

Затова янките пак ще скубят косите си от яд и отчаяние. Защото те наистина заприличаха на аутсайдер, на който в нищо не му върви. И каквото и да подхване, то е обречено на пълен неуспех. А това е така не защото хората в САЩ са прости или некадърни. Не им върви и никой не ги приема вече, защото мозъците на „елита“им, са се превърнали в калкулатори за печалба. И от тези „мозъци“ са изчезнали всички човешки емоции. Приятелство, солидарност, състрадание – това за тях отдавна са чужди думи.

Затова янките се провалят. И ще се провалят за радост на целия свят, докато не изпълнят Божията повеля. Докато не станат хора. Дотогава.

Автор Иво Македонски, istinata.net

loading...

Tagged

5 thoughts on “57 страни на ВОЙНА със САЩ! Русия става НАЙ-АВТОРИТЕТНАТА държава в света! Вижте ТУК!

  1. Решението на Тръмп за Ерусалим е един изключително мъдър ход на Тръмп. По този начин удари под кръста задкулистното Ционистко правителство на САЩ. Настрои всички Арабски страни срещу военните апетити на мултимилиардерите за разпалване на нови войни чрез Арабската „пролет“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *