Политолог: Борисов е добър, но партията му е лоша

България отблизо

Разликата между БСП и ГЕРБ към декември е минимална, в рамките на един пункт. При тези управляващи ерозията е малко по-бавна. Разликата е малка, съвсем друг въпрос е какво ще стане на изборите“, обяви политологът Първан Симеонов в студиото на „България сутрин“ по телевизия „България Он Ер“.

Четири месеца преди изборите за Европейски парламент партиите у нас стягат редиците си. На националното съвещание на ГЕРБ в неделя Бойко Борисов разкритикува министри, кметове и депутати от ГЕРБ, и ги предупреди, че ако не им светне червената лампичка, то той ще им светне синята. Всички да си почистят къщичката, призова в неделя премиерът.

 

Борисов е гневен, защото чете тези данни. Борисов се дистанцира от партията си – той е добрият, а партията е лошата. Незабравим е онзи момент, в който той прочете един европейски мониторингов доклад на депутатите и им каза – слушайте и си водете бележки. На практика той им казва: „Хора, дебна ви, мобилизирайте се! Може да бием, но се стягайте“, коментира изказването на Борисов на форума в неделя Първан Симеонов. Според него половината от присъстващите в зала №3 на НДК не са разбрали метафората със синята лампа.

Според него това е форма за вътрешна мобилизация, а премиерът опитва да запази имиджа си.

Първан Симеонов отбеляза още, че ако има нов играч на евроизборите, той може малко да размести картите и да вземе мандати от основните партии.

„Това са едни 50 000 гласа, а изборите са далеч. 50 000 гласа няма да решат евроизборите“, коментира политологът Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според него всичко се върти около местните избори, тъй като това бил гръбнакът, около който ГЕРБ може да укрепи своето положение. Димитров е на мнение, че споменавате на „Суджукгейт“ от Борисов има символно значение. А мобилизирането щяло да стане в края, когато ще има повече варианти на популизъм.

„Президентът продължава да води последователно линия на конфронтиране с правителството. Радев се ползва от специфичния си институционален авторитет“, каза още Димитър Димитров.

Румен Радев поддържа една окопна престрелка, смята политологът по повод на двегодишнината от встъпването в длъжност на държавния глава.

 

Според него грешка на ГЕРБ е най-голямата заплаха за управляващите на изборите. Затова и мобилизацията по места ще има голямо значение.

loading...

Tagged

3 thoughts on “Политолог: Борисов е добър, но партията му е лоша

  1. Ние, Българите, изгонени от шайката Костов-герб в чужбина каза:

    Както се казва сред българите – От зелена тиква семе не искам.
    Кой е боко тиквата и в какво е добър – в краденето
    коя е партията му -изБрани по негово ниво дебелаци и новоизлюпени крадци на народни блага и пари.

    1. Много, точно !аз знам едно,-,рибата се вмирисвала от главата.,така,че не може главата да е чиста и бял,на тялото да е вмирисано .тиквата отдавнана смърди,завдно с партията му която е нелегитимна от 10 години,вжразрез с българските закони.направена е пари от германски нпо-та

  2. Няма как доказан престъпник и мутра да е добър !Пък партията му била лоша ! та нали партията му е негово копие ! Що за анализатори и и продажници сте бре , дявол ви взел !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *