CBS News разкри: Ето какво прави Украйна с оръжията, които Западът й доставя!

Свят

Само 30% от западните оръжейни доставки стигат до украинските военни. По-голямата част от оръжията и военната помощ се пренасят до полската граница, откъдето САЩ и НАТО бързо ги транспортират през границата до украинските власти. С това приключва и контролът на САЩ, съобщава CBS News.

 

„Всички тези оръжия се пренасят през границата и след това нещо се случва с тях, като в крайна сметка около 30% от тях достигат до адресата. По мои изчисления това са 30-40%“, обяснява Йонас Охман, основател на литовската доброволческа организация „Синьо-жълт“.

Той се е срещал с представители на подразделенията, които доставят оръжия и друга военна подкрепа на Украйна от самото начало на военните действия с Русия през 2014 г.

Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк реагира на съобщенията, че не всички западни оръжия достигат до украинската армия. Според него Русия се опитва да дискредитира Украйна в очите на западните страни, като подхвърля информация за „черния пазар на оръжия“.

„Всички виждат, че има цялостна отчетност и задълбочен контрол на оръжията“, пише Подоляк.

САЩ потвърдиха, че от февруари 2022 г., когато започна острата фаза на войната, на Украйна е предоставена военна помощ в размер на 23 млрд. долара, по данни на Института за световна икономика в Кил.

Обединеното кралство е предоставило оръжия на стойност 3,7 млрд. долара, Германия – 1,4 млрд. долара, Полша – 1,8 млрд. долара, а много други държави също предоставиха военна помощ.

loading...

Tagged

1 thought on “CBS News разкри: Ето какво прави Украйна с оръжията, които Западът й доставя!

  1. Не знам кой какво е предоставил НО знам че тук се извършва страшна КОРУПЦИЯ.БАЙДЪН ще оправдае милиардите които синчето му наля в БИОЛАБОРАТОРИИТЕ на УКРАЙНА и колкото си е заграбил естествено,всичко това трябва да се изпише някъде!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.