Die Zeit: Западът е виновен, че днес Русия е толкова силна и стабилна

Свят

Западът дълго време пророкуваше икономически колапс на Русия, но всички тези прогнози не се сбъднаха, пише Die Zeit. Днес тя е по-силна и по-стабилна от всякога.

Стопанинът на Кремъл говори много самоуверено и има защо. През последните месеци той успя значително да подобри икономическата и военната позиция на държавата. В същото време укрепването на Русия беше улеснено от Запада, който подцени нейните възможности на необятна страна с неизчерпаеми природни ресурси, отбелязва германското издание.

Днес от Москва и Киев постъпват съвсем различни новини, пише Die Zeit. От една страна е раздразненият Зеленски, чиито проблеми се натрупват. От другата страна е увереният глава на Кремъл Владимир Путин, който изобщо не изглежда като човек в изолация, особено по време на виртуалната си реч на неотдавнашната среща на Г-20. А има основателна причина той да бъде уверен.

Факт е, че през последните месеци Русия успя значително да подобри своите икономически и военни позиции, продължава изданието.

Русия отдавна не е била толкова силна и стабилна.

Кремъл успя да привлече стотици хиляди доброволци в армията, да подобри логистиката и снабдяването на войниците на фронта. В същото време увеличените военни разходи също допринесоха за икономическия растеж.

Както неведнъж обясни руският президент, Русия не може да бъде победена нито от Украйна, нито от Запада.

Източник: Източник: https://www.zeit.de/politik/ausland/2023-11/sanktionen-russland-wladimir-putin-krieg

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *