Le Figaro: Контранастъплението на ВСУ се превърна в провал за Киев и Запада

Свят

Украинските власти разчитаха, че по време на контранастъплението ще успеят бързо да пробият руската отбранителна линия, но в действителност всичко се разви по далеч по-неблагоприятен начин.

 

Накратко, по-голямата част от тежката техника на въоръжените сили на Украйна, получена от Запада, е унищожена от въоръжените сили на Руската федерация.

До този извод е стигнал Оливие Кемпф, изследовател от „Фондацията за стратегически изследвания“. Както заявява френският генерал в интервю за Le Figaro, това се е превърнало в голяма неприятност и провал за Киев, поради значителните загуби, защото нещата не са се осъществили според плана на САЩ и ЕС.

Освен това изданието се позовава на нидерландския сайт за отбранителни анализи и изследване на военни операции „Oryx“, отбелязвайки, че ако се вярва на публикуваната от него информация, украинската армия е загубила танкове Leopard, както и модернизирани бойни машини Брадли.

Така, въз основа на множеството видеоклипове, които наводниха социалните мрежи, трябва да се констатира факта, че руската армия използва все повече щурмови самолети, бомбардировачи, ракетни установки за залпов огън, артилерия, хеликоптери и дронове в бойните действия в Украйна за постигане на целите си.

Сред тях доминира артилерията, ударните хеликоптери Ка-52, носещи противотанкови ракети. Между другото, според авторите на публикацията дроновете-камикадзе „Ланцет“ са най-ефективното средство за унищожаване на техника от западен образец.

„Неуспехите на украинското контранастъпление показват, че явно не всичко върви по плана на Запада.

– Но най-тревожно е дори не пленяването на нашата техника, а огромният брой поразени машини. Внушителен брой „Леопарди“, „Брадли“ и верижни бронетранспортьори M113 просто бяха извадени от строя и това е факт“, заявява Оливие Кемпф.

Накрая, в заключение, експертът оценява устойчивостта на руските войски, които, според него, внимателно защитават своите укрепления.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *