NYT: В Украйна ВСУ са „пред портите на ада“

Свят

Войници и командири на Въоръжените сили на Украйна разказаха пред The New York Times, че в широка зона на централния и източния фронт, руските атаки са станали толкова интензивни, че действието близо до фронтовата линия никога не е било толкова опасно.

Украинските войски, на по-голямата част от 1000-километровата фронтова линия, официално са в отбрана. Но битката не е стихнала, тъй като руските войски вече са преминали в настъпление.

Заместник-командирът на батальон на украинските въоръжени сили с позивна Шира призна пред изданието, че украинските военни са „физически изтощени“.

Дори войниците, които са свикнали с с канонадата на руския артилерийски и ракетен огън, казаха, че от март изпитват допълнителната разрушителна сила на планиращите бомби, способни да унищожат не само всичко на повърхността, но и подземните бункери.

„Сякаш самолет пада върху теб“, казва един от военните пред изданието. „Като портите на ада“.

В статията се отбелязва, че войниците от украинските въоръжени сили трябва да се движат внимателно и живеят предимно в мазета, далеч от полезрението на руските сили.

Това се случва заради заплахата от руски дронове-камикадзе, които често принуждават украинските военни да изоставят техниката на фронтовата линия и да действат пеша.

И руската, и украинската армия използват дронове за проследяване и поразяване на цели. В същото време военните от украинските въоръжени сили признаха, че много безпилотни самолети са загубени в резултат от въздействието на руските средства за радиоелектронна борба.

Източник БЛИЦ

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *