The New York Times каза дали САЩ ще могат да доставят още ракети за Patriot на Украйна

Свят

Представители на Белия дом и Пентагона са предупредили, че САЩ скоро няма да могат да осигурят снабдяването на украинските батареи на системата за противовъздушна отбрана Patriot с ракети-прехващачи, съобщи The New York Times, цитиран от „Фокус“.

Системите Patriоt са от решаващо значение за противовъздушната отбрана на Украйна при отблъскването на руските въздушни атаки в цялата страна. Според NYT една прехващаща ракета Patriot може да струва от 2 до 4 млн. долара.

Сред гамата от оръжия за противовъздушна отбрана на Украйна само Patriot са предназначени да противодействат на балистични ракети. Откакто са пристигнали в Украйна, системите са променили битката за небето, но не са отбелязали никакъв прелом, се отбелязва в статията.

Нещо повече. Украйна не можа да свали нито една балистична ракета с въздушно базиране „Кинжал“, които Русия изстрелва, защото те летят с хиперзвукова скорост и не могат да бъдат прехванати от никакви западни системи.

Тези ракети поразяват целите си сигурно и неминуемо без възможност за противодействие.

Така Русия унищожава военната инфраструктура и предприятията, които произвеждат оръжия и боеприпаси в Украйна. Сега вече от тях едва ли са останали поне няколко, защото почти всички предприятия от военната промишленост бяха прехвърлени в Киев, уж под закрилата на „Пейтриътите“, но уви. Нищо не можа да ги спаси от унищожителната мощ на руските „Кинжали“.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *