Валери Симеонов направи свой ЗАМЕСТНИК…Вижте кого! НЯМА да повярвате!

България отблизо

Марияна Николова е предложена за поста на вицепремиера Валери Симеонов. Това стана ясно от писмо, внесено в Народното събрание от Бойко Борисов, което ще бъде  първа точка в дневния ред на парламента за сряда, съобщава „Вести бг“. 

Марияна Николова е началник на политическия кабинет на Симеонов. Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер по икономическата и демографската политика.

„Кой ще бъде следващият вицепремиер ще го реши премиерът“, каза по-рано Волен Сидеров на излизане от Коалиционния съвет, където лидерите на ВМРО, „Атака“ и НФСБ  решаваха бъдещето на коалицията.

Преди срещата между лидерите е имало среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет. Той ги привикал за обяснения.

Лидерът на „Атака“ заяви, че коалицията „Обединени патриоти“ остава. По думите му няма напрежение и той е само един прост депутат, от когото не зависи нищо.

В следобедните часове срещата продължила без Волен Сидеров. Според запознати, преговорите в малката коалиция забуксували, след като Валери Симеонов предложил за заместник на поста му да бъде назначена Марияна Николова, началник на политическия му кабинет, но Волен Сидеров е отказал да подпише предложението.

Нито един от лидерите на коалицията на „Обединени патриоти” не дойде в парламента, за да запознае парламентарната група с решенията, които коалицията е взела, предаде NOVA. Това не направи дори лидерът на групата Волен Сидеров.

Депутатите в групата обаче заявиха, че решение на Валери Симеонов е дали ще се върне в парламента като депутат. А отговорът е по-скоро „да“.

Депутатът Искрен Веселинов от ВМРО обясни, че в коалицията на патриотите, са обсъдени всички въпроси около оставката на вицепремиера. Според него Валери Симеонов ще се върне в парламента като депутат.

Марияна Николова е адвокат по професия. Била е юрисконсулт на „Топлофикация АД“. Работила в министерството на държавната администрация, министерството на земеделието. От 2015 г. работи в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

Веднага се вижда, че Валери Симеонов назначава свой човек за вицепремиер. А предложението за Николова идва от неговия „приятел“ и бивш шеф Борисов.

Дори този, който не е привърженик на конспиративни теории, няма как да не забележи „топлата връзка“ между Симеонов и Борисов. Защото логично е Борисов да е гневен на Симеонов, заради протестите, които му спретна с грубите си и неадекватни приказки за „кресливите жени с уж болни деца“, както бившият вицепремиер Симеонов нарече майките на деца с увреждания.

Следователно сега, когато му се отдава възможност,  би трябвало Борисов с удоволствие да се отърве от Симеонов. И да внимава да не назначи отново  за свой вицепремиер, човек на скандалното бивше вице. Но не. Борисов бърза да изпълни желанието на Симеонов. И да назначи най-близкия до Симеонов човек. Неговият началник на политическия кабинет.

Ето затова казваме, че не само Симеонов, но и Борисов, заедно с цялото правителство на герберите трябва да си ходи. Защото те ще продължават с измислените скандали, за да отвличат вниманието на хората от слугинажа на Борисов спрямо Брюксел. Както и от все по-задълбочаващата се мизерия, в която живеят българските граждани.

Автор Иво Македонски, istinata.net

 

 

Tagged

2 thoughts on “Валери Симеонов направи свой ЗАМЕСТНИК…Вижте кого! НЯМА да повярвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *