Владимир Каролев оплака Гинка! И видя огромна опасност за България!

България отблизо

Решението на Комисията за защита на конкуренцията да спре  сделката за продажбата на ЧЕЗ на фирмата“Инерком“-България беше напълно очаквано.

То се случи заради изкуствено създаденото напражение в обществото, което  което избухна при обявяването на сделката, заяви  в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR журналистката  Кристина Кръстева. И намекна, че напрежението било изкуствено нагнетено от опозицията.

Мерудията на всяка манджа – икономистът Владимир Каролев, поканен за коментар,  също каза, че решението е било очаквано заради социалното  напрежение. От КЗП искали да си измият ръцете и да не стават причина за нови бунтове по улиците, организирани от опозицията вътре и вън от парламента.

Досега накова нещо никога не се е случвало у нас. Да забранят една почтена и прозрачна сделка!

Може и в комисията да  имат някакви юридически аргументи, обаче икономическите издишали. Какво като Гинка имала бизнес с фотоволтаиците? Това не може да се брои за сериозен конфликт на интереси и може да се тълкува по различни начини. Обаче не заплашвало по никакъв начин потребителите.

Така ли?

Ние, които не сме икономисти, все пак се питаме, ако Върбакова произвежда много ток от фотоволтаиците и едновременно купува от АЕЦ „Козлодуй“ и „Марици“ – те , ставайки шеф на енергоразпределително дружество, кой ток ще продава първо на клиентите си? Този, който произвежда самата тя, или другия? Отговорът е ясен. Нейният, разбира се, а той пък е доста по-скъп.

Според Каролев обаче, решението на КЗК било пагубно. Сега интересът към  ЧЕЗ щял да спадне, защото евентуалните купувачи вече щели да имат едно на ум. Щели да се опасяват, че  нещо може да се случи и сделката да бъде развалена.

Това ще  отблъсне инвеститорите. Притеснявам се не  за „Инерком“, а за дългосрочния ефект , който ще има това решения върху инвестициите в България. Кой ще посмее да инвестира, като един вече е спрян да развива бизнеса си, натъжи се Каролев и на лицето му се изписа цялата вселенска мъка за провала на бизнеса у нас.

И още по-зле. За всичко това била виновна опозицията и най-вече Левицата!  През последните месеци Нинова  проявявала странен  рефлекс,  прихващала такива важни теми още във въздуха, нагнетявала ги, а като бъдат развалени сделките или нещо не се гласува, си ги  приписвала като успехи на партията й, обединаха се по въпроса двамата в студиото.

Така стана  и с Истанбулската конвенция, нагнети се нарежение в обществото, беше изтълкувана неправилно и хората скочиха срещу нея заради Нинова, изплакаха те.

Защо Нинова  е виновна за конвенцията и ЧЕЗ, така и не стана ясно. Просто народът не искаше да се случи това.

Но като не е виновен и Путин, пак добре!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Владимир Каролев оплака Гинка! И видя огромна опасност за България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *