Скриха проверката по“Ало, Банов съм“! Герберски Коломбо направил собствено разследване и изненадал прокуратурата!

България отблизо

Още преди няколко седмици писахме, че случаят „Ало, Банов съм“ ще потъне в папките и няма да се появи преди изборите.

И познахме.

Въпреки че от прокуратурата обещаха много бърза проверка автентичен ли е записът, тя внезапно зацикли. Причините?

Е, този път ще ви изненадат.

Проверката по случая „Ало, Банов съм“ се удължава, тъй като вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил допълнителни документи до прокуратурата.

Това каза за „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с разследването по случая „Ало, Банов съм“. „По сведение на наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура, който извършва предварителната проверка по този случай, в края на миналата седмица бяха приключили всички действия по проверката“, заяви Арнаудова, като уточни, че проверката е включвала както взимане на писмени обяснения, така и изискване и получаване на документи и аудиозаписа, който беше разпространен, и изготвяне на експертна справка.

„Вчера обаче до главния прокурор беше постъпило писмо от вицепремиера Томислав Дончев, с което той уведоми главния прокурор, че е извършвал собствена проверка по този случай, изисквал е документи от различни министерства и е събрал такива, които е изпратил на главния прокурор. Тези документи, които са в значителен обем, са изпратени още във вчерашния ден до наблюдаващия прокурор в Специализираната прокуратура. Така че въпреки намерението на наблюдаващия прокурор тази седмица да се произнесе с краен прокурорски акт, проверката ще се наложи да се удължи, за да се направи анализ и да се разгледат всички документи, които Томислав Дончев е изпратил и да се направи собствен анализ“, обясни прокурор Арнаудова. „Освен това след като се запознаят, колегите от Специализираната прокуратура ще преценят дали не се налагат допълнителни действия по проверката“, допълни тя. „Не можем да коментираме в какво качества, защо и в рамките на какви правомощия вицепремиерът е извършвал проверка, но така или иначе тези документи са изпратени, постъпили са в прокуратурата и за нас възниква веднага задължение да ги анализираме, да ги сравним дали разполагаме вече с тях и да направим допълнителен правен анализ“, каза още Румяна Арнаудова.

Четейки между редовете, става ясно, че прокуратурата вече е имала становище по записите и то е било, че са автентични.

Тази информация по някакъв начин /ясно какъв/ е изтекла до управляващите.

Тогава те са взели светкавично решение да удължат проверката и са вкарали в играта Томислав Дончев, който на „доброволни начала“ е решил да си поиграе на частен „детектив“. И внезапно е засипал проверяващите с нови документи и „разкрития“. Откъде ги е взел само един Борисов може да каже.

Съответно проверката ще се проточи най-малко до след изборите.

А истината?

Кой се интересува от истината, когато тя не само е неудобна, но и ще повлияе на избирателите?

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *