Александър Маринов: ГЕРБ се примири с второто място на изборите, а после ще изчезне в историята

България отблизо

Положението на управляващите е много тежко. За първи път от 10 години насам ГЕРБ влиза в предизборна кампания с еднозначно определено второ място. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов.

„Всички сериозни социологически агенции дават на ГЕРБ второ място. Нещо подобно имаше преди две години, но тогава данните бяха противоречиви и нестабилни, а сега няма никакво съмнение, че става дума не само за моментна картина, а за тенденция и то мощна тенденция. Ясно е, какво е положението и при съюзниците – коалиционните партньори, те са не разединени, а направо разпердушинени и тръгват поотделно. Дори един да успее да вкара евродепутат, между тях напрежението ще се засили, защото някой трябва да поеме вината за това, че са се разпаднали по такъв начин“, коментира той.

„Разбира се, управляващите, ГЕРБ, имат един шанс – още не си е казала тежката дума склонността на основните им опоненти от БСП да правят невероятни, невъобразими грешки на последната права преди изборите“, предупреди той.

Според проф. Александър Маринов това, което се наблюдава в България като начин на управление, политика, резултати, власт и злоупотреба с нея, не звучи европейско.

В известен смисъл напрежението, противоречията, възмущението и бунтът на българите срещу този начин на управление буквално и метафорично представлява именно защита на европейския начин на мислене, каза още проф. Маринов.

Tagged

1 thought on “Александър Маринов: ГЕРБ се примири с второто място на изборите, а после ще изчезне в историята

  1. Този Маринов беше от любимите политици на висаджиите. След като Виденов го напъди от БСП, беше „независим“ кандидат на Георги Илиев в Кюстендил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *