Валери Симеонов изрева: Задкулисният партньор на Борисов излезе на светло!

България отблизо

Това, което се случи, премина всякакви граници! Вчера ГЕРБ и ДПС се срещнаха. Излиза, че не Обединени патриоти, а ДПС е новият-стар партньор на Борисов и ГЕРБ!

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти.

Сега излиза на светло истината за властта на Борисов. Защото той явно през цялото време е управлявал с ДПС, а патриотите са служили само за параван.

ДПС ще настоява за промяна на ДДС и ще настоява средствата, които бъдат икономисани, да бъдат пренасочени за детски градини. Дотук много зле, защото сме подписали програмни приоритети, предлагали сме намаляване на ДДС, това не бе прието в преговорния процес със сериозни аргументи. В крайна сметка ние се съгласихме да запишем, че ставката за ДДС ще остане непромемена„, припомни Симеонов.

Без каквато и да било консултации сега научаваме, че тази ставка ще се промени с договорка с ДПС. Безплатни детски градини – това е записано в коалиционното споразумение като задача до края на мандата, но сега е внесена от ДПС и приета от ГЕРБ. Вече не е ясно кой управлява България, каква е волята на народа и някой спазва ли я, кой е коалиционен партньор на ГЕРБ, до днес сме ние, от утре не се знае кой ще бъде, явно има преориентация“, отсече Симеонов./epicenter.bg/

Няма нужда сега Валери Симеонов да плаче, защото той допринесе най-много за това, което се случва. Той отдавна е знаел или се е досещал, че Борисов управлява не с Обединени патриоти, а с ДПС. Понеже всички важни за ГЕРБ решения, бяха приемани в този парламент, с помощта на ДПС. Така наречените патриоти, които непрекъснато се караха и не можеха да стигнат до единно мнение по нито един въпрос, бяха много хлъзгава „подкрепа“. А и отдавна се знаеше, че въпреки коалицията с ОП, която бе призвана само, за да успокои избирателите, Борисов управлява с ДПС. По заповед на западните си господари.

Така че Валери Симеонов е знаел, но си е затварял очите, че ако патриотите влязат във властта с ГЕРБ, те неминуемо ще имат за „таен“ съдружник ДПС. Патриотите излъгаха народа. Сега Борисов ги пуска по пързалката. Така става, когато дадена партия не разчита на народната подкрепа, а на задкулисни договорки. И то с Борисов, който мени мнението си най-малко по три пъти на ден.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Валери Симеонов изрева: Задкулисният партньор на Борисов излезе на светло!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *