Готвят топла служба за „острието“ на ГЕРБ. Ето как ще се докопа до престижен пост

България отблизо

Десислава Атанасова оглавява правната комисия в парламента?

Другият спряган за този пост е Димитър Лазаров – юрист, който в момента оглавява парламентарната Комисия за контрол на службите. Ако в крайна сметка бъде решено той да бъде шеф на правна комисия, ще трябва да се търси нов председател на това звено.

Това обяви bTV във вечерната си информационна емисия, позовавайки се на информация от закодателния орган. Председателското място на най-важната комисия в Народното събрание се оваканти, сред като днес премиерът Бойко Борисов обяви, че ще предложи нейния председател Данаил Кирилов за правосъден министър.

Днес парламентарните слухове спрягат за вероятните заместници на Кирилов депутатите от ГЕРБ Димитър Лазаров или Десислава Атанасова, уточнява Епицентър.бг.

Самата Атанасова e юрист и към момента е зам.-председател на комисията и помагаше активно на Кирилов. Димитър Лазаров също е юрист, който в момента оглавява парламентарната Комисия за контрол на службите. Ако бъде решено той да бъде шеф на правната комисия, ще трябва да се търси нов председател на това звено. Данаил Кирилов обяви приоритетите си като правосъден министър  По правилник депутат няма право да оглавява две парламентарни комисии едновременно. Правната комисия в парламента е една от най-натоварените. През нея минават почти всички ключови закони, а среднощните заседания в нея не са рядкост, особено при обсъждане на Изборния кодекс.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *