Екатерина Захариева: Няма какво да празнуваме! Съветският съюз не ни донесе свобода!

Свят

Министрите на външните работи на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ излязоха с обща декларация по повод 75 години от края на Втората световна война.

Макар и май 1945 г. да донесе край на Втората световна война, с това не дойде свобода за цяла Европа, заявяват в тази декларация неколцината външни министри.

Централната и източната части на континента останали под управление на комунистически режими в продължение на почти 50 години.

Балтийските държави били окупирани противозаконно и анексирани, а Съветският съюз сграбчил останалите народи в желязна хватка чрез неимоверна военна сила, репресии и идеологически контрол.

В продължение на много десетилетия мнозина европейци от централната и източната части на континента били устремени към свободата, докато милиони били лишени от своите права и свободи и подлагани на мъчения и насилствено разселване. Обществата зад Желязната завеса търсели път към демокрацията и независимостта, съобщава в свой материал Епицентър.бг

В коментар на ИСТИНАТА не може да не отбележим най-напред , че тези министри публикуват своята декларация не на 9 май, когато победоносната Червена армия освободи Европа от фашизма, а на 8 май. Защо?! Ами много просто. Защото така им нареждат господарите отвъд океана. И въпреки това, от целия ЕС, само девет правителства се огънаха под натиска на Вашингтон.

Тоест, декларацията на деветимата министри плюс САЩ, е направена, не за да отбележи тази велика дата, а за да се опита да омаловажи подвига на Съветския съюз. И да му отнеме победата. И да промени историята.

После нищо не се казва, че ако не беше саможертвата на съветските народи, Европа още щеше да е под хитлеристки ботуш. И едва ли щеше да е останало много от нейното население. Дори тези, които сега са съставили декларацията нямаше да съществуват, защото родителите им щяха да бъдат кремирани, а те нямаше да бъдат родени.

Да не говорим, че Съветският съюз не е нападал никоя държава, не е измъчвал никого. точно обратното. Москва помогна за възстановяване на икономиките на европейските държави, които бяха унищожени от фашизма.

Българското социалистическо правителство, с решаващата помощ на СССР, само за 45 години изгради съвсем нова България. С мощно селско стопанство и индустрия по най-високите стандарти. От пет милиона, населението стана 9 милиона души. Социалистическа България ваксинираше непрекъснато цялото население срещу всякакви вируси и болести. И това ни помага дори сега.

Нещо повече. Хранехме се с екологично чисти продукти, произведени в България. Такива месо, колбаси, плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти нямаше никъде другаде в Европа и света. И затова бяхме забравили за всякакви болести. И бяхме здрави. И със силен имунитет.

А какво стана сега, когато според деветимата министри, сме свободни?! 

Сега България НЕ е независима нито суверенна държава.Тя е колония и то с двама господари, които се карат помежду си. Това са ЕС и САЩ. Подчертаната колониална зависимост и фиктивна демокрация стигат дотам, че нашите управници не смеят да направят и една крачка без заповед от големия брат.

Но не стига, че сме колония. Ние още сме и окупирана държава. В родината ни има четири американски военни бази, които издържаме ние, а американците не дават нищо. Може ли някой да каже кога по времето на „мрачния социализъм“ е имало съветски военни бази в България?!

Трябва да продължим мрачната статистика със съсипаната икономика на всички европейски държави, с наложеното типично колониално земеделие, което произвежда само малко пшеница, колкото да не останем съвсем без хляб. С живот в мизерия, доминиран от чуждестранни банки, концесии и безспорен чужд политически диктат.

Огромен статистически материал доказва срутването на държавата, нейното обезлюдяване и рекорди в смъртността и ниската раждаемост. И понеже не можаха напълно да ни унищожат, сега ни пускат смъртоносни вируси, пандемии и други ужасии.

Това е резултатът от „освобождаването“ ни от „окупацията“ на Съветския съюз.

Нека всеки сам си прави изводите за това кога е имало свобода и кога – робство.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

6 thoughts on “Екатерина Захариева: Няма какво да празнуваме! Съветският съюз не ни донесе свобода!

  1. За мен всякакви мисли за солидарност, икономика, гражданство и икономика са безмислени. Днес България, правителство и светът, вече не ме интересуват, при наличие на 16 г. диктатура на САЩ, ЕС , шайката на ГЕРБ. Може много да се говори , но това е живота……………

  2. Това че сме изпаднали във безвремие и ни управляват НЯКАКВИ си калинки и еднодневки, в НИКАКЪВ случай не чертае траектория.

    Ще си отидат и ще бъдат забравени. Празникът Девети май ще се помни и не както те искат, защото така им е поръчано от задокеанските колонизатори.

  3. Предателка !Тя история не е ли учила? В цяла Европа се спометава освобождението или не е ходила на Триумфалната арка?

  4. Тия от зад Океана и Западно Европейски псевдодемократи,Соросоиди и БилГейтскоРотшилДюпоновки толкова се изджендъриха,че се опитват да пренапишат Историята!История,написана с кръвта на милиони хора,голяма част от тях руснаци!Тук не говоря за комунисти и некомунисти!Тук говоря за държава,чиято роля е най решаваща на фона на усилията на почти прегазените жабари,поробени мосюта,смачкани албиони и смешковците янки!
    Да се опитваш всячески да пренебрегнеш заслугите на един народ и неговите жертви е повече от нахалство,това си е чиста проба наглост и безочие!

  5. Коя е тази куха лейка, че да бъде министър на външните работи? За тази си самодейност трябва да бъде линчувана. Политическа проститутка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *