Екатерина Захариева с гореща новина за базите на НАТО у нас! Ето защо ни били нужни!

България отблизо
”България ще купува този газ, който е най-изгоден за българските потребители. Работата по реална диверсификация ще доведе и до по-ниски цени на газта. Пътят на газа не заобикаля България”. Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева пред Нова телевизия.

В Истанбул ще се обсъдят световните теми. България успява да бъде в добри отношения със стратегическите партньори. Идеята на стратегическия диалог не е да се убеждаваме, а да работим в интерес на всички страни. Най-важно е българският интерес да бъде защитен и мисля, че това прави българската дипломация и българското правителство, каза още тя.

 

„Има планове за участие на България в терминала за втечнен газ в Александруполис. „Турски поток“ се строи изключително бързо. Сигурна съм, че ще се изчисти недоразумението между България и Русия“, разкри още външният министър.

„Убийството на Касем Солеймани е факт. Не можем да даваме оценка дали след смъртта му светът е по-мирен. Изключително критична е ситуацията в Ирак. Тази ситуация може да задълбочи проблема в района. Ситуацията е нестабилна.

Изтеглянето на военните от НАТО, САЩ и България е грешка – те са там, за да поддържат мира. България призовава в Багдад и Техеран да се опазва неприкосновеността на военните“, отговори Захариева на въпрос за ударите на Иран по американски военни бази в Ирак.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *