Мирослав Найденов: Цветанов ме подслушваше! Знаеше и за къщите за гости

България отблизо
Служители на ДФЗ са ползвани като консултанти във фирмите, които осъществяват услуги за кандидатстване по европейски програми. Това обяви в предаването „Тази неделя” Мирослав Найденов, земеделски министър от първото правителство на Бойко Борисов.

За програмата „Развитие на селските райони“ са предназначени 2,5 милиарда евро за 7-годишен период, а 5 милиарда за директни плащания. Това е повече от ресурса на някои от банките в България, обясни Найденов.

Не е тайна, че служители на ДФЗ са ползвани именно като консултанти във фирмите, които осъществяват услуги за кандидатстване по европейски програми. Според Найденов още при подписването на документите някой трябва да установява конфликт на интереси. Но този някой си е затварял очите и се е създала порочна схема. Служителите хем са взимали държавна заплата, хем хонорари като консултанти, хем някои от тях са се облажвали с по някоя къщичка за гости. Сега нарушителите ще връщат парите.

Не стана ясно защо той като министър тогава не е упражнил контрол и наказанието за измама само във връщане на пари ли ще бъде. Няма ли да се носи и съдебна отговорност.

 

По отношение на напускането на Цветанов на ръководните постове в ГЕРБ той коментира, че Борисов не е доволен от него. „Нямам право да давам оценки за Цветанов, това е право на Борисов”, каза Найденов.

 

Той обясни, че не се отказва от думите си, че е бил подслушван като земеделски министър от Цветанов. „Може би твърде рано обявих това, костваше ми много. Но явно е знаел и за измамата с къщите за гости”, обяви Найденов. Той обаче премълча, че каквото знае Цветанов, го е знаел и Борисов.

 

Бившият аграрен министър каза още, че е в добри отношения с премиера. Чува се обаче с него само по поводи.

Tagged

1 thought on “Мирослав Найденов: Цветанов ме подслушваше! Знаеше и за къщите за гости

  1. ПОЧНА СЕ,А ДАЛИ ЦВЕТАНОВ Е ЗНАЕЛ И ЗА КОМИСИОННИТЕ КОИТО ВЗЕМАШЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ ТОГАВА ,ТОВА Е САМО ЗАГАТКА ???!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *