Невиждано: Борисов се оправдава пред Нинова в парламента! Ето фактите!

България отблизо

Първо искам да използвам случая, за да ви поздравя г-жо Нинова за представянето на местните избори. Поредно добро представяне. Мисля, че демокрацията ясно определя кой да ги управлява и на изборите хората преценяват.

Това заяви пред депутатите в парламента, премиерът Бойко Борисов, в отговор на въпроси, поставени от лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Интересува ме оценката, която ми дават хората, а не вие“, заяви той.

„Себастиян Курц в момента не е никакъв. Канцлерът на Германия беше с правителствен самолет, а ние щяхме да се пребием с този Фалкон.

Този абсолютно ненужен тогава на държавата самолет, който струва близо 100 млн. лева, даже докарани два такива, са от вашата партия купени. Добре, че поне единият върнахме“, заяви Бойко Борисов.

„С това искам да ви покажа колко сте дребнава. Моите хора също могат да покажат какви заменки сте правили, които сега трябва да връщаме“, заяви той, цитиран от blitz.bg.

Първо, Борисов признава, че представянето на БСП на отминалите местни избори е било добро. Защото досега същият този Борисов твърдеше обратното. Че Нинова отново се е провалила. Че ГЕРБ са безспорни победители и други подобни. После, това, което разправя, че двата правителствени самолета били купени при управлението на БСП, не е вярно. Те бяха купени по времето на царя.

След това, на въпроса на Нинова, защо отива на среща в Хърватия със самолет, който може да побере повече от 150 души, и харчи огромни държавни пари, само за да покаже, че той, Борисов не е кой да е, премиерът започва да се оправдава, как правителственият „Фалкон“ се бил повредил. Ами че кой трябва да се грижи за поддръжката и летателната изправност на правителствения самолет?! И не използва ли Борисов този „ненужен“ самолет за щяло и нещяло, включително и за превоз на футболния отбор „Бистришките тигри“?!

А това, че Себастиан Курц му дава пример как един политик трябва да разходва държавните пари, такова нещо Борисов изобщо не иска да чуе. И се нахвърля срещу Курц, който сега не бил никакъв. Но пропуска да спомене, че Курц е най-вероятният нов канцлер на Австрия.

И още нещо. Не прави чест на никой да нарича опонента си „дребнав“. А Борисов употребява този епитет по отношение на своя колежка и дама. Как да окачествим това?!

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *