От последните минути: Борисов каза как ще СПРЕ протестите! Вижте ТУК!

България отблизо

Напоследък Борисов панически се мята насам-натам в отчаяни опити да намери начин за спиране на протестите.

За негов ужас, обаче, те все повече набират сила и гняв.

Затова Вождът най-напред се скри сам. Изчезна от политическия живот на държавата. С тайната надежда хората да забравят за него. И протестите постепенно да стихнат.

Но неговият финт, не даде желания ефект, понеже протестиращите възприеха това като поредното бягство на Борисов от отговорност и още повече се нахъсаха.

Тогава Бащицата нареди на Валери Симеонов да се скрие. Но не в своя хотел в Малко Търново, където Вождът нареди на гранична полиция да почива. А държавата да налива милиони в дълбоките джобове на Валери Симеонов.

Нареди му да се скрие някъде по-далеч. И да не се обажда за нищо на света.

Но…оказа се, че няма толкова дълбок окоп, където наглият вицепремиер с вече доста пооскубан петльов гребен, да се скрие. По простата причина, че майките на децата с увреждания вече 24-ти ден стоят под прозорците на Министерския съвет и скандират „Оставка“.

След това, човекът от Банкя, който май прочете романа „Винету“, нареди и на Сидеров да изчезне. За да не гневи тълпите. Но и това не помогна кой знае колко. Понеже на хората хич не им беше до Сидеров. Те искат да бъде ликвидиран този модел на управление, при който народът потъва в прогресивно нарастващата мизерия.

От време на време, спорадично, се обаждаше и Каракачанов. Но и той изведнъж изчезна. Защото всяко негово изявление безумно дразни протестиращите хора.

После изчезна Горанов. Май е на път да изчезне и Екатерина Захариева. Без да говорим за „емблемата“ на кабинета – Лилито Павлова с нейните маркови чанти „Гучи“. Която отдавна изчезна безследно.

Изглежда скоро ще изчезне и целия кабинет. Ще остане на амбразурата само Бащицата. Но кой е казал, че това е невъзможно. Нали „и сам войнът е войн“?

Затова на сцената, с целия си блясък, се появи отново повелителят на магнолиите и герберите. И започна да ги ръси едни, да ти се доплаче.

Относно рейтингът на ГЕРБ, Борисов заяви, че въпреки яростните атаки, които се отправят към правителството в последните две години, БСП не можели да ги стигнат.

И уж не могат да ги стигнат, а социолозите вече говорят, че Столетницата  изпреварва правителството.

И уж БСП не може да стигне  герберите, а Борисов бърза да дава за пример Гърция, където опозицията водела с 11% пред управляващата партия.

Но, макар и паникьосан, Бащицата се изправи величествено пред камерите и започна да твърди, че „нищо различно не се е случило от начина, по който са ни подредили хората преди 2 години“.

Той отново повтори, за кой ли път, омръзналата на всички мантра, че доходите в държавата растели. Но не уточни с колко са скочили данъците и инфлацията.

И понеже всяко такова изказване на Вожда среща гневен отпор у всички българи, скоро ще се наложи да изчезне и…самият Борисов.

И точно тогава ще спрат протестите. Когато изчезне и Борисов, и цялото правителство на ГЕРБ. Това е истината, която Вождът на ГЕРБ трябва да проумее.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

1 thought on “От последните минути: Борисов каза как ще СПРЕ протестите! Вижте ТУК!

  1. Когато несправидливоста се превърне в закон то съпротивата срещу закона трябва да се превърне в гражданско неподчинение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *