Политолог категорично: Решението на Цветанов е полвинчато! Скандалът ще продължи!

България отблизо

Напускането на парламента на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отваря широко вратата за нови политически играчи в дългосрочен план.

Това мнение изрази в предаването „Нещо повече“ по програма „Хоризонт“ на БНР политологът и изпълнителен директор на „Галъп“ Първан Симеонов.

Според него е любопитно дали този скандал ще има продължение.

„За мен отговорът е да“, коментира той.

Изводът по думите на политолога е, че решението на Цветанов е „нещо наполовина“.

„Опозицията ще каже, че Цветан Цветанов продължава да прави избори. Тази формула се натовари с много негативи, без да казвам дали е справедливо,“ коментира политологът.

Първанов допълни, че Цветанов „направи жест по устав“.

„Той подава оставка от представителния политически пост по устав. Всичките му грешки в последните 13 години са били, че винаги действа по устав, а не гъвкаво като Бойко Борисов,“ каза още Първан Симеонов.

Ще добавим, че да напуснеш парламента, но да си останеш председател на партия и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, тоест на човека, от който най-много зависи оцеляването на правителството „Борисов 3“, съвсем не е някакво понижение или понасяне на политическа отговорност.

Това „решение“ на Цветанов си е чиста заблуда  и прах в очите на хората. И тази заблуда е подкрепяна охотно от Борисов, който трябваше да каже трябва ли Цветанов да понесе отговорност или не. Да не говорим, че не Цветанов, а Борисов трябваше да вземе решение в случая, защото той сам каза преди два дни, че Цветанов е създал грозни проблеми за ГЕРБ в предизборна обстановка.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *