Само трима политици в България имат положителен рейтинг. Президентът Радев води класацията

България отблизо

В България политиците са все по-неодобрявани от народа.

Това сочат резултатите от проведено социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг, заяви  неговият шеф Юлий Павлов.

От изследването става ясно още, че единствено Румен Радев, Мая Манолова и Йорданка Фандъкова  имат положителен рейтинг, а над 70% негативен рейтинг имат Мустафа Карадайъ, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

Недоверието на хората в София нараства и спрямо Бойко Борисов, Слави Трифонов, Красимир Каракачанов,  Румен Христов, Калоян Паргов, Веселин Марешки и Елен Герджиков.

На този фон, обаче, столичани стават все по-големи оптимисти по отношение на личното си положение, в сравнение със същото време на миналата година. Мая Манолова се спряга като евентуален кандидат-кмет на левицата. Наскоро тя се закани, че заради трудностите, които среща в остояването на обществено значими каузи в сегашната си роля, обмисля да се яви на изборите.  „Ако ме вбесят докрай, ще се кандидатирам за кмет на София“, заяви омбудсманът.

Фандъкова пък обясни, че през септември ще стане ясно кои ще бъдат кандидатите за кметове на ГЕРБ.  По думите й изборите са най-важният изпит за всички политици. Тя добави, че е запозната с номинациите и на социалистите. „Номинират Мая Манолова като знаково лице на БСП“, допълни тя.  Фандъкова обясни, че засега е съсредоточена върху ангажиментите, които е поела за устройството на града, а не толкова върху това дали ще се кандидатира отново за кмет на София.

Изследването е правено само в столицата.

Ако то беше направено в цялата страна, резултатите за Борисов щяха да бъдат още по-разгромяващи.

Павлов го е пожалил и не е споменал с колко му е паднал рейтингът. Все пак агенцията е на хранилка при политиците. И най-вече при някои управляващи.

Но едно не може да се скрие.

Рейтингът на Борисов пада, а на президента расте. Защото Радев говори само истината, а при премиера трудно може да се чуе.

Може би и затова Вежди Рашидов намекна за оттеглянето на Борисов.

Щял да бъде почетен председател на ГЕРБ и да даде път на младите.

Не. Няма да даде път на младите.

Просто ще се скрие!

Tagged

1 thought on “Само трима политици в България имат положителен рейтинг. Президентът Радев води класацията

  1. А КАК ИНАЧЕ ДА БЪДЕ ,ПРИ НАЛИЧИЕ,ЧЕ И В ПАРЛАМЕНТА И ИЗВЪН ГРАНИЦА ВСИЧКОТО ЩО СЕ СМЯТА ЗА ПОЛИТИК Е МОШНИК !!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *