След пътуването зад океана: Горанов намекна, че Русия може да ни „продаде“ на Турция!

България отблизо

България винаги трябва да е нащрек, когато Русия и Турция започнат да действат заедно.

Това каза финансовият министър Владислав Горанов в ефира на Нова телевизия, в напразен опит да сплаши хората в България. Припомняме, че той беше част от делегацията на премиера Борисов при срещата му с американския президент Доналд Тръмп.

И понеже американците не обичат Русия и се чудят как да неглижират обичта на българите към Русия, Горанов като верен атлантик, решава да поеме част от бремето, за да помогне на своите господари. Затова и се опитва да пробута версията, че Русия вече била приятел с Турция. И следователно, нас ни очакват лоши времена. Понеже, заради своите интереси, Москва можела да ни „продаде“ на Турция.

В опита му да замеси Русия в комплот срещу България, му помага и фактът, че американците са бесни на Турция, заради купуването на мощните и без аналог в света руски зенитно-ракетни комплекси С-400. Които не оставят никакъв шанс на САЩ да заплашват с евентуална ракетна атака Анкара.

Горанов заяви, че най-меката формулировка на американците, относно покупката на руските С-400 от Турция е „Те не са възхитени, че натовска Турция купува модерни и опасни руски ракетни комплекси“.

Само че дясната ръка на Борисов забравя няколко неща. Най-напред, че САЩ отдавна ни бяха оставили на Турция. Още преди Анкара да започне да купува руските ракетни комплекси С-400. А и сега, ако Ердоган реши да кривне отново към Вашингтон, то Щатите ще му осигурят всичко, което е в техните възможности. Включително и България. Само, за да привлекат отново на своя страна втората най-мощна армия в НАТО.

Нещо повече. Русия никога няма да тръгне на такива сделки с Ердоган. Защото както турският президент се стреми да обедини мюсюлманския свят, така и Русия се стреми да обедини и запази славянските държави, които Западът подложи на безмилостно унищожение в последните 30 години. Затова сделка с Турция за България е невъзможна. Тя съществува само в главите на яростните атлантици, които се мъчат да оправдаят своето блюдолизничество към САЩ и Запада, с митичната „руска заплаха“.

Нека отбележим, че по отношение на славянското семейство, ние сме знакова страна за Русия. Понеже от България тръгва славянската писменост кирилица, която заедно със славянския произход и православната вяра, ни споява здраво с Русия през вековете. А руските хора никога не забравят своите корени. И такива връзки имат за тях съдбоносно значение.

После, България е много важна държава за Русия и в геополитически план. Ние сме вратата между Изтока и Запада. Стратегическото местоположение на родината ни, заедно с нейните чудодейни природни условия и туристически курорти, ни правят уникална по своята същност страна. Кремъл няма да остави такова славянско богатство в ръцете на Турция.

Да не говорим, че ако Турция заграби България, тя ще получи пълен контрол върху Балканския полуостров. А това Русия никога няма да допусне.

Затова заплахите на Горанов са не само напълно безпочвени, те са и лъжливи. Понеже се опитват да вменят на Москва неща, за които тя дори в кошмарен сън не би помислила. Но такива са атлантиците. Те се чудят какво да измислят, за да вбият клин между българския и руския народи. Но желанието им няма да се изпълни. Никога!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *