С рогата напред! Цветанов обвини Радев в национално предателство!

България отблизо
Странно е, много е странно! Вместо да говорим и четем за европейските и евроатлантически политици и техните позиции, ние четем други новини, изплака Цветан Цветанов.
Вместо да се вземат интервюта от всички наши важни гости, дошли на крака у нас, ние четем, че президентът Радев отивал в Москва! И то точно по времето, когато тук имаме много друга работа и много други европейски политици, за които да говорим. Вместо това, да излиза такава новина.  На мен ми е странно. На мен ми е необяснимо.
Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНТ новината, че предстои нова среща на президента Румен Радев с руския държавен глава и покана на Владимир Путин в България.

 

И знаете ли защо? Защото у нас истинските новини се изместват. Цветанов отново се опита да обясни на зрителите, че Радев нямал европейско мислене. За пример даде последния Консултатитвен съвет за национална сигурност при президента. „Там той зае  „антиевропейска“ позиция, всички, които са чели стенограмите, ще го видят това. Бяха публикувани и документи от заседанието и се видя кой какво прави за България и накъде тегли чергата“ – проплака сърцераздирателно бившият втори в ГЕРБ.

Той обясни и  че изобщо не си говори по никакъв повод с президента, а само сухо и делово, когато има нужда.

Това не е противопоставяне на институциите. Това е просто мое лично решение и отношение, но президентството води война със законно избраните депутати от всички българи. Това е и война с институциите.

Сега, като председател на неправителствена организация заявявам категорично, че България не трябва да прави никакви отстъпки  в евроатлантически план. Доволни сме, че сме част от силна и обединена Европа, че  се възползваме от европейската солидарност и получаваме субсидии, че Европа и НАТО винаги са зад гърба ни, каза прочувствено Цветанов.

А на фона на всичко това, г-н президентът не се появи да посрещне европейските ни братя!

Това какво е?

Това е загърбване на евроатлантическите ценности и демонстративна подкрепа за Путин.

Връщане на България с десетилетия назад! Озадачен съм! Много съм озадачен!

Ех, Цветанов!

Кога ще разбереш, че работата на президента е една, а на правителството друга? Че у нас по Конституция има разделение на властите?

Че президентът не е длъжен да участва в цирковете на пишман помитиците и да се прави на евроатлантическа подлога. Че трябва да мисли за България, а не да тича да целува Меркел.

Ние сме българи и чак след това европейци. И то европейци във втора писта.

Няма нищо странно двама президенти да се срещнат.

А това, че не разбирате защо, е лично ваш проблем.

Важното е, че народът разбира!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

1 thought on “С рогата напред! Цветанов обвини Радев в национално предателство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *