Политолог разкри защо Цветанов не харесва Румен Радев! Истината ще ви шокира!

България отблизо
Наблюдаваме поредния рунд от сблъсъка между президента Радев и ГЕРБ в лицето на Цветанов. Той няма да е нито пръв, нито последен.
С изказването си  пред журналисти, че „има политици, които водят война с българската държавност”, Радев отново дръпна за опашката ГЕРБ.  Но в атака се хвърли Цветанов, а не Борисов.

Борисов предпочита да стои отстрани и да се прави  на медиатор, затова не участва пряко  в конфликта, но хвърля в него най-доверения си човек. И Цветанов приема задачата си буквално на живот и смърт.  Това заяви пред сайта Фрогнюз Петър Чолаков, който е главен асистент по политически конфликти в Института за изследване на обществата и знанието при БАН.

Какво точно изследва Чолаков не е ясно, но от време на време го канят в телевизиите да поналее малко вода в мелницата на ГЕРБ и да пусне някой засукан анализ на обстановката в страната.

Сблъсъкът между Радев и Цветанов изобщо не е случаен. Той няма да се изчерпи за няколко дни, а ще продължи дълго. Това е, защото президентът играе ролята на опозиция. ГЕРБ не се страхуват от БСП, а от Радев и започват да го припознават като най-голяма заплаха за своето политическо бъдеще, каза специалистът.

По време на КСНС Цветанов обвини президента, че тайно иска да насочи страната ни към Евразия. Прегледах обстойно позицията на Радев и не видях дори намеци за това.

Обаче е проблем  решението на Радев да отиде на  посещение в Москва през май. В момента ситуацията е много сложна заради нарасналото  напрежението между Русия и Запада. Един натовски генерал, каквито претенции има Румен Радев, би трябвало да се въздържи от пътуване в Русия, категоричен е Чолаков.

Странно. Един канцлер на Германия може и отива в Москва и ще се срещне с Путин на 18 май.

Българският президент обаче не може.

Каква е разликата между двамата? Нали и Германия, и България са равноправни членове на ЕС?

Как така за Радев не е препоръчително да ходи, а за Меркел няма проблем, въпреки че обстановката е една и съща?

И тук вече прозира играта на добро и лошо ченге.

Чолаков хвали Радев, но го удря през пръстите за посещението в Москва.

Борисов доскоро твърдеше, че няма война между институциите, а дясната му ръка Цецко не слиза от барикадата.

Нова порция мъгла в очите на обикновените българи.

Но те се научиха да виждат и през мъглата.

Това уважаемият доцент от БАН би трябвало да го знае.

Иначе какво прави изобщо там?

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Политолог разкри защо Цветанов не харесва Румен Радев! Истината ще ви шокира!

  1. А бе, хора! И Радев, и Цветанов, и Борисов имат едни и същи господари във Вашингтон и Брюксел! Този театър, който разиграват, е за дебили като вас!

  2. Мисля че номерата на Цветанов станаха вече много банални! А дали му отиват то вече едруг въпрос? За мене той е човек, който не уважава себе си! Човек който предпочита унижението пред възхищението, което хората биха хранили към него, ако беше човек на народа! Той спечели само умраза и ненавист от цялото общество! Тези които го симпатизират са облагоденствани и предпочитат да си затворят очите! И така ще е докато го търпим! А толкова много повинения има, че ако бяхме с едно мнение, отдавна да сме го забравили!

  3. Мрази го, защото е единствената у конкуренция. И няма компромати, с които да го държи

  4. Повече от ясно е че този пишещ е на ясла и испълнява поръчка!Колко ще му повярват е друг въпрос-в!!!!

  5. Какъв е тоя знак на равенство между Меркел и Радев.Все едно да се сравни Радев с Путин.Или да се сравняват членовете на БСП с Нинова:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *