Алексей Пушков разкри защо Русия реши да се изправи срещу западния световен ред

Свят

Председателят на Комисията по информационна политика на Съвета на Федерацията Алексей Пушков заяви, че Русия е нямала друг избор, освен да въстане срещу западния световен ред, в рамките на който искат да я направят отшелник и да я унищожат.

„Западните дипломати обвиняват Русия, че иска да „обърне масата“, тоест да срине световния ред, от който според тях самата Русия е важна част. Те не харесват нашия фокус върху създаването на нов тип световен ред, където не САЩ, ЕС и Сорос ще решават съдбата на света“, написа Алексей Пушков в телеграм канала си.

Той уточни, че началото на военнотоусвояване на Украйна от страна на НАТО, 13 пакета санкции на ЕС и повече от 100 вида санкции от страна на САЩ, курсът към икономическа и транспортна изолация на Русия, както и замразяването на руски активи, преминавайки към действителната им конфискация, не остави на Москва никакви възможности, освен „да се изправи срещу водения от Запада световен ред, в рамките на който искат да я превърнат в изгнаник или дори да я изтласкат от него“.

Русия ще се съпротивлява на тези цели и на опитите за унищожение. Нейната цел е нов, постзападен световен ред, който ще създаде по-добри условия за неговото развитие и сигурност. Въпросът стигна твърде далеч, за да си позволи да отстъпи“, добави още политикът.

Припомняме, че по-рано руският президент Владимир Путин нарече западните идеи за нов световен ред лицемерие. Според него те са насочени изключително към запазване на неоколониалната система, като проявяват същността си под формата на „лицемерие, двойни стандарти и претенции“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *