Ал. Йо в истерия: Русия активира агентите си, за да завладее Македония! Русия ни е враг и българите трябва да го разберат!

България отблизо
Омръзна ми в България политиците сутрин да говорят едно, а вечер друго. визирам изказванията на Красимир Каракачанов. Той е заявявал, че договорът между Гърция и Македония не го притеснява. При посещение в Македония пък разреши речта му да се превежда на македонски език.

Това каза пред пред bTV Александър Йорданов, бивш посланик на България в Македония, който коментира последното напрежение по оста София-Скопие и изказванията на вицепремиерът Красимир Каракачанов, че България ще блокира членството на Македония в ЕС и НАТО.

 

„Политиците трябва да разберат, че първо трябва да се мисли и после да се действа. При Каракачанов е обратното – той първо действа и едва после започва да мисли. Зоран Заев говори това, което пише в договора с Гърция. Там те се отказват от претенциите си за античната история, но казано с груби думи могат да ползват всичко от Средновековието натам и да твърдят, че има македонски език. Нашите политици прехвърлиха проблемите на една комисия от учени. На всички е ясно, че от научна гледна точка македонският език е различна норма, наречие на българския език. От политическа гледна точка обаче има македонска език, каза още той.

 

Терминът обща история също е сгрешен. Ако се твърди, че има македонски народ, то той не може да има обща история с българския народ. Думите на Каракачанов са след дъжд качулка. Резето вече е хлопнало. Каракачанов е политик и е гласувал за договора с Македония. Не му отива сега да се прави на учуден.

Не изключвам тезата, че Русия активира Кракачанов, за да попречи на евроатлантическата ориентация на Македония. Това е цел на Москва от много години. Кремъл иска дестабилизация и нестабилност на Балканите, категоричен беше Йорданов.

Абе, Йорданов, тази плоча не се ли изтърка?

Защо ни плашиш непрекъснато с Русия?

Първо думите „сутрин говорят едно, вечер друго“ се отнася за Борисов и приближените му, не само за Каракачанов.

Второ – от сутрин до вечер да висиш по телевизиите, няма да убедиш българския народ, че Русия му е враг.

И трето иди поднеси един букет на паметника на ястребинчетата, децата убити от твоите роднини, за да измиеш поне малко срама на България.

И последно – махай се!

И от телевизора и от политиката.

Не замърсявай пространството, те е достатъчно мръсно и без теб!

Tagged

3 thoughts on “Ал. Йо в истерия: Русия активира агентите си, за да завладее Македония! Русия ни е враг и българите трябва да го разберат!

  1. Браво на автора за истерията на Ал.Йо. Това мекотело като си отвори устата ръси само глупости и измислици от свинската си глава. Каквото да прави и колкото да се мъчи да е някакъв политик, вече е късно. Народа го разбра що за патриот е, що за демократ е ? Той може само да руши и създава омраза. Не можеш бе Ал(чо), не можеш да ни накараш да мразим братята руси, защото България и народа знаят: те са наши братя по кръв, те са наши освободители, те са защитници на страната и народа ни! Историята го доказва!!!

  2. Г-н Йорданов,не забравяйте,че първи отхвърлихте дружбата ни с Русия и какво всъщност искате сега да ни дарява с уважение ли? Нали знаете народната мъдрост: Погледни ме с едното око за да те погледна с двете'“ Ние не знаем интересите си защото цял живот все се вслушваме в гласа на всесилния и загърбваме интересите на България. Ние май само искаме но не знаем да уважаваме този от когото е нужно да искаме.

  3. Мръсен мазен боклук, внук на убиец на български деца, една от грешките на „демократичния преход“, надявам се че новият народен съд ще изправи тази грешка на бесилото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *