четвъртък, април 25, 2024
Начало > България отблизо > Бивш прокурор се закани: Ще хванем Радев, както хванахме „Наглите“!

Бивш прокурор се закани: Ще хванем Радев, както хванахме „Наглите“!

България отблизо

„Пресилени са думите на президента към прокуратурата, от които излиза, че всички са масакри. Нека се стигне до някакъв резултат“.

Това каза в интервю за btv бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев по повод острите обвинения на Румен Радев, след като държавното обвинение започна да публикува чатове между неговия секретар Пламен Узунов и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков.

Вчера държавният глава заяви, че държавното обвинение е нарушило Конституцията по този начин и подчерта:

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат, както предложих още вчера. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в управлението на държавата. Упоритият отказ да се разследват фрапантни злоупотреби, които вече отекват в чужите медии и европейските институции показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта“.

Президентът настоява и за независима експертиза за автентичността на записите с гласа, който прилича на този на премиера, „защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна“.

„Знаете, че в един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера“, изтъкна Радев.

Роман Василев обаче напомни, че докато е бил зам.-градски прокурор, е имало разследване срещу бившия президент Росен Плевнелиев.

„Ние го направихме малко по-конспиративно, не коментирахме нещата. Аз пак бях лошият и президентът по същия начин се нервираше“, изтъкна той.

По думите му, оповестяването на доказателства от досъдебни производства, като чатовете, които предоставя прокуратурата, има своята цел.

„По наше време също са били показвани такива неща, това не е игра, това е стратегия. За „Наглите“ пускахме определена информация, те сгрешиха и ги хванахме“, обясни бившият прокурор.

Той определи твърденията, че прокурори се назначават, тъй като някой ходатайства за тях, като „приказки от шипковия храст“, пише dnes.dir.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем само, че изказването на този бивш прокурор е не просто скандално. То е  много по-нагло от целия нагъл криминален контингент, за който говори бившият. Защото се опитва, макар и завоалирано, да внуши, че президентът Радев може да бъде хванат, както криминалните престъпници. Само че Румен Радев не е престъпник. И, както неведнъж е казвал президентът, престъпниците трябва да се търсят в правителството и то по високите етажи на властта.

Президентът Радев разкри цялата безочлива игра на прокуратурата, казвайки, че наскоро излязоха много истински афери и гейтове на правителството, на Борисов, и на ГЕРБ, като „Суджукгейт“, „Апартаментгейт“ и т.н., но те не се разследват от прокуратурата, а тя занимава обществото с незначителни неща – чатове и прочие глупотевини.

А Гешев и неговият Вожд беснеят от това публично разобличаване на „независимата“ прокуратура и се хващат за сламка, в опитите си да омаскарят президента.

Но няма да успеят. Понеже хората знаят кой всъщност има възможност да граби от държавната баница. И кой наистина го прави.

Ето пример: По неофициална информация на Меdiapool.bg, докато бе зам. главен прокурор на София Роман Василев е бил в добри отношения с Борисов и е имал в КТБ огромната сума от 286 хиляди евро, от които успял да спаси по-голямата част след фалита на злополучната банка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *