Биков: Много бързо покриха записа на Петков и Лена. Защо така бе, демократи?

България отблизо
В пламенна защита на главния прокурор Иван Гешев в ефира на Нова телевизия излезе Тома Биков от ГЕРБ.
Един от най-върлите защитници на Борисов и партията му даже в опита си да отклони вниманието от становището на Гешев, цитирано вчера в Брюксел, за снимките от Борисовата спалня, претопли “скандалът” с видеоклипа, на който се виждат Лена Бориславова и Кирил Петков. Защо, пита Биков, влизали в апартамент в 8 сутринта и пиели кафе и имало ли общо това с назначаването на Бориславова за шефка на кабинета…

“Ние никога не сме имали съмнения по отношение на Борисов, затова сме в ГЕРБ. Очевидно и нашите избиратели не са имали съмнения. Ние нямаме проблем тези документи да се оповестят. За нас тази тема е приключила. Има една друга тема обаче, за която никой не пита…”, посочи Биков и заговори за записите, на които се вижда как министър-председателят в оставка Кирил Петков и шефът на кабинета Лена Бориславова влизат заедно в апартамент.

 

“Премиерът с шеф на кабинета и с действащ председател на парламента – стават едни отношения, които се наричат корупция. Корупция не е само да раздадеш постове. Това е шуробаджанащина и конфликт на интереси”, заяви Биков, но отказа да обясни защо точно това е проблем.

 

“Ако са те, за мен не е много добре министър-председател и началник на кабинета да влизат в някакъв апартамент в 8 часа сутринта. И това се случва преди началникът на кабинета да бъде назначен за такъв. Това е нарушение на морала. Бориславова е като Кралят-слънце. Тя управлява държавата в момента”, каза той.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *