Блумбърг: Латинска Америка поръча над 30 милиона дози от руската ваксина! Западът онемя!

Свят

Въпреки че много западни държави бяха скептични по отношение на руската ваксина срещу коронавируса Спутник V, Латинска Америка не е сред тях, пише Bloomberg.

Страни като Аржентина, Венецуела и Боливия, са одобрили ваксината за използване в своите страни, отбелязва агенцията, а също така са поръчали повече от 30 милиона дози от лекарството.

Разработената в Русия ваксина срещу COVID-19, наречена Спутник V, е посрещната със скептицизъм от регулаторите в западния свят – но не и в Латинска Америка. Аржентина, Венецуела и сега Боливия одобриха ваксината за използване при извънредни ситуации. Като цяло тези държави са поръчали повече от 30 милиона дози от лекарството, пише Bloomberg.

Миналият месец Аржентина стана първата държава извън бившия социалистически блок, заложила на руската ваксина. Междувременно правителствата на Никарагуа и Куба също заявиха, че Русия може да започне да произвежда ваксината в техни местни съоръжения.

Дори в страните от ЕС вече се забелязва пробив, след като Ангела Меркел се срещна с Владимир Путин и двамата разговаряха за произвеждането на руската ваксина в Германия.

Достоверността на Sputnik V, обяснява агенцията, била подкопана от бързото одобрение на ваксината в Русия.

Междувременно Русия потвърди, че подобна критика е само елемент от кампанията за дезинформация срещу Москва, докато самият руски лидер заяви, че собствената му дъщеря е била ваксинирана със Спутник V.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *