Борисов: За да останат младите правим училища, градини, площадки!

България отблизо

Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Което сме обещали на кметовете, независимо от коя партия са, сме го направили, така че всички деца да учат в по-добри условия“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което бяха отпуснати допълнителни 2 412 525 лв. за 2021 г. за подобряване на материалната база в образователни институции в област Благоевград.

„Единственият начин да останат тези млади хора там и да живеят добре, е да направим училища, детски градини, спортни площадки – това искат младите хора“, подчерта още премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

С отпуснатите пари за региона ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони.

За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на Основно училище „Свети Климент Охридски“ в Добринище, община Банско, Министерският съвет отпусна 190 000 лв. Кметът на Банско Иван Кадев благодари на премиера за възможността за облагородяването на града.

„Подновяваме учебната база в Добринище. Градът ни е прекрасно място за туризъм“, заяви от своя страна кметът на града Петър Галчев.

500 000 лв. предостави правителството за  дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина „Еделвайс“ в с. Брезница, община Гоце Делчев. „С тези пари решаваме цялостно въпроса за младите хора тук“, каза кметът на Брезница Иса Сакали.

„Благодарим за средствата за изграждането на физкултурен салон в Дъбница. Тук учат 150 деца“, заяви кметът на Дъбница Синем Бекирова по време на заседанието. Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище „Христо Ботев“ в селото. За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев бяха дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище „Св. Климент Охридски“ в с. Дебрен.

Премиерът май не знае, че за да останат младите хора в България има едно много по-важно условие – трябва да има работа и достойно заплащане. Иначе училищата и детските площадки ще пустеят.

Защото всяка година младите заминават за чужбина. И родината ни опустява все повече.

Tagged

1 thought on “Борисов: За да останат младите правим училища, градини, площадки!

  1. За да останат в България трябва да имат доходи, които осигуряват нормален стандарт на живот и закони, които им гарантират спокойствие. В държавата липсва сигурност и справедливост, а площадките и магистралите са некачествени и рискови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *