Борисов се заяде с Радев: Не зная какво има в главата му! Просто да спре да агитира в изборния ден за БСП и ДПС!

България отблизо

В коментар на думите на президента Радев, че Борисов бяга от своите отговорности, премиерът заяви:

Върховенството на закона трябва да го спазваш. Да даваш личен пример. Не е ли агитация това? Като говориш, като изричаш неистини, така подвеждаш избирателя, каза премиерът, цитиран от blitz.bg.

„Тук има ли съдебни репортери? Когато променяхме законите, ВСС беше 24 души избирани. От тях 11 са от парламентарната квота, от тях само 3 са от ГЕРБ, другите 3 от БСП, 2 от ДПС. Демек 2-те партии, гласували за Радев, имат 5 гласа. Ние имаме 3 от 24. Когато говориш неистини, подвеждаш избирателите“, уточни Борисов.

„Той агитира за нашите опоненти. Той прехвърли много тънко езуитски както обикновено към мен в изборния ден. Вие, ако не ме питате, нямаше и да го коментирам. Въобще не искам в днешния хубав слънчев ден да мисля какво е в главата на Радев. Просто да не казва в изборния ден и да не агитира за БСП и ДПС“, добави премиерът.

Нека кажем на премиера, че когато човек казва истината това не е агитация. Когато Румен Радев каза, че премиерът бяга от своите отговорности, той не излъга. И тук не става дума просто за назначаването на Гешев за главен прокурор. Става дума за нещо много по-важно. Понеже ускореното развитие на икономиката трябва да стане сега и веднага. Иначе България ще загине. Само че премиерът не взема никакви мерки за ускорено развитие, а като навита пружина говори за околовръстното, метрото, трамваи и тролейбуси, за градинки и т.н.

Но да хвърляш парите на държавата в магистрали и метро, в момент, когато страната и народът отчаяно се нуждаят от възстановяване на икономиката и излизане на руския, евразийския и арабските пазари, означава умишлено или не, да замразяваш и унищожаваш последните пари на страната ни. И то пари, с които тя може да се спаси от разрухата.

Ето затова президентът казва, че Борисов бяга от своите отговорности и продължава да каканиже за метрото, магистралите и санирането. Само че това не е икономика. Това е антиикономика и затова президентът разобличава премиера на всяка крачка.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *