БСП напусна заседанието на Министерски съвет! Ето каква е причината!

България отблизо

Министрите от БСП са напуснали заседанието на Министерския съвет. Това заяви вицепремиерът в оставка и лидер на левицата Корнелия Нинова.

По думите ѝ този разговор и тези решения сега са вредни за България. „Намираме се в няколко кризи. Липсва визия какво ще се случи в следващите няколко месеца. Смятаме, че в момента да се обсъжда под каквато и да е форма нов инвестиционен разход в какъвто и да е размер за нови 8 F-16 е недопустимо. Затова напуснахме заседанието на Министерския съвет и няма да участваме повече в него“, заяви Нинова.

Тя уточни, че става въпрос за закупуването на нови осем американски изтребителя.

Няма да участваме в тази дискусия и във вземане на решение и в изясняването на тези въпроси. Смятаме, че народът ни се нуждае от тези пари, за да преживее зимата и да преведем България през кризата. И най-малко в този момент е необходимо България да прави инвестиционен разход за оръжие„, каза още Нинова.

В началото на заседанието премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че това може да е последното заседание на кабинета, но министрите ще се опитат да гласуват седем важни точки за България. „Искам да ви благодаря за цялата работа, която свършихме през тези месеци. Не беше лесно, но имаме много добри резултати, с които да се похвалим. Въпреки, че ни остават няколко дни, до последния момент ние ще решаваме големите задачи и предизвикателства пред българската икономика и общество“, обърна се той към министрите.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *