Взеха им страха: Чуждите наемници в Украйна бягат презглава! Кой ще се бие с оръжията на Запада?!

Свят

Чуждестранни наемници, участващи във войната в Украйна, се оплакват от лошото оборудване, предоставено им от украинските въоръжени сили, съобщава американското издание The Washington Post.

 

„Те встъпиха в бой лошо въоръжени и с лоша екипировка, мислейки дали си струва да се върнат в Украйна още веднъж“, пишат авторите на статията.

В статията се казва още, че в един от случаите на наемниците са били предоставени ракети и противотанкови системи, но оборудването за пусковата установка се оказало неизползваемо. В резултат на това осем от 20-те членове на отряда решили да напуснат постовете си.

Американското издание съобщават също, че един от чуждестранните морски пехотинци умишлено е счупил собствената си картечница, за да прехвърли повредата като последица от тежкия бой.

Полша е предоставила на украинските въоръжени сили 18 самоходни гаубици KRAB с калибър 155 мм, а също така е обучила стотина украински артилеристи да ги използват, съобщава Polskie Radio 24, като се позова на полски правителствен източник.

Лошото е, че май не останаха желаещи, които да отидат на фронта и да се бият с това оръжие. Не за друго, а защото „киборгите“ се предадоха или изчезнаха, „елитните“ украински части са в обкръжение и лошо им се пише, ако не се предадат. А обикновените Весеушници и Тероборонци отдавна гледат към вратата, защото оставането на фронта не им вещае нищо добро.

Вече всеки гледа да си спаси живота и никой не иска да се бие за слава. Понеже срещу руската армия няма как да оцелееш.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *