Виктор Орбан разби Брюксел, пази народа си от посегателства!

Свят

Премиерът на Унгария Виктор Орбан издаде указ, ограничаващ продажбата на детски книги, в които се описват или става дума за отношения между хора от един и същи пол, предаде ДПА.

Указът, публикуван вчера в унгарския Държавен вестник, урежда прилагането на спорен закон, забраняващ реклами, в които хора от общността ЛГБТ, на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални, биват представяни като нормални членове на обществото, пише БТА.

Този закон бе приет през юни от парламента, където мнозинство има дясната партия Фидес на Виктор Орбан.

Законът беше разкритикуван като явна цензура, а Европейската комисия го окачестви като дискриминационен и предприе правни действия срещу Унгария.

Новият указ постановява, че книгите, които описват отклонения от биологичната полова идентичност, преосмисляне на пола и самоцелна сексуалност или обрисуват или популяризират хомосексуалността, не трябва да се излагат на витрините или на видно място в книжарниците.

Такива книги не бива също да се продават на места, които се намират на по-малко от 200 метра от училища и църкви. Освен това те трябва да се предлагат опаковани, така че да не се виждат кориците.

Указът ще влезе в сила до 30 дни.

Tagged

1 thought on “Виктор Орбан разби Брюксел, пази народа си от посегателства!

  1. Г-н В. Орбан, един истински Държавник, Родолюбец, Смел и непоклатим радетел на Род, Родина и Християнски нрави!!! Шапки долу!!! Все още има Умни, Смели, Не примирими ДЪРЖАВНИЦИ!!! АДМИРАЦИЙ Г-н ОРБАН!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *