Включиха и КАТ в бройкането на съмнителни елементи, пътуващи към жълтите павета

България отблизо

Засилено полицейско присъствие по основните пътища на страната ще има от днес до 24.00 часа на 16 септември, съобщиха официално  от пресцентъра на МВР.

Във връзка с усложнената пътнотранспортна обстановка и зачестилите случаи на пътни инциденти с ранени и загинали Главната дирекция „Национална полиция“, заедно с областните дирекции на МВР предприема  активни мерки за подобряване безопасността и организацията на движението.

Ще се правят проверки на превозни средства и шофьорите им. Ще се следи за изрядността на документите, за употребата на алкохол и наркотици, за скоростта и други нередности.

В операцията са включени всички служители с правомощия за работа по контрол на пътното движение. Те ще следят за нарушения основно по автомагистралите, главните пътища и  в населени места и участъците с концентрация на катастрофи.

Това официално съобщение породи много въпроси.

Защо точно сега, когато летният сезон свърши, трафикът не е натоварен и има по-малко коли по пътищата? Защо акцията свършва точно на 16 септември в полунощ, а не продължи и на 17-ти, когато е първият учебен ден и наистина много хора ще изпроводят децата си на училище?

Отговорът е прост. КАТ се включва в голямото следене на българите заради датата 16 септември. Ще се проверяват грижливо всички коли, вероятно тези, които са пълни с хора и ще се броят онези, които са съмнителни, че отиват на митинг. Много народ е заявил участието си в протеста за свалянето на Борисов от власт, но ще се напарват списъци на тези, които действително отиват. Не е зле властта да има списъка на бунтарите и да разполага с имената на инакомислещите.

Иначе няма никакво обяснение защо са вдигнати на крак през почивните  дни всички служители в системата – до един. И защо ще се проверяват предимно магистралите.

В столицата също ще има засилено полицейско присъствие.

Властта се готви за отбрана и битка.

Нищо чудно да се организират и провокации от групички, верни на ГЕРБ, или купени от ГЕРБ.

Ако утре се каните да ходите на протест, внимавайте.

Ще ви бройкат още по пътя.

Впрегната е цялата репресивна машина. С нашите пари ще следят нас!

А Борисов вече се е скрил  и се чуди да вдигне ли кръвно, или ще му се размине.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Включиха и КАТ в бройкането на съмнителни елементи, пътуващи към жълтите павета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *