Владимир Путин разби Запада: Руските ваксини са най-безопасни и най-ефективни в цял свят!

Свят

Над два милиона руснаци вече са получили и двете дози от ваксината срещу КОВИД-19, а други над два милиона – първата доза, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС и БТА.

 

„Към днешна дата над два милиона души са получили и двата компонента от ваксината, направени са имунизации. И приблизително още толкова, също над два милиона са получили първата доза“, каза той на среща с доброволци от акцията „Ние заедно“.

Руският президент подчерта, че ваксинацията е основният начин за борба с пандемията от коронавируса, а производството на ваксини ще се увеличава.

Владимир Путин нарече руските ваксини срещу КОВИД-19 „най-добрите в света“. „Наистина има с какво да се гордеем, предвид това, че „Спутник V“ и другите наши ваксини са най-безопасните и най-ефективните в цял свят“, каза руският президент.

Масовата ваксинация срещу КОВИД-19 на всички желаещи в страната започна на 18 януари. Руснаците могат да се имунизират безплатно с една от двете регистрирани в Русия ваксини – „Спутник V“ и „ЕпивакКорона“, отбелязва ТАСС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *