Властта заплака: Има таен план на Радев за свалянето на Борисов и ГЕРБ!

България отблизо

Президентът Румен Радев има таен план за унищожаването на най-голямата партия в България – ГЕРБ с подкрепата на кръга „Капитал“ и финансовите потоци на Васил Божков – Черепа.

Това се опитват да внушат близки до властта, искайки да компрометират президента като го пришият към Божков.

Сценарият предвиждал Радев да превземе МВР, тайните служби и поста на главен прокурор, и да нареди свои хора във Висшия съдебен съвет. За целта Радев щял да се опита да извади от затвора най-доверения си съветник Пламен Узунов, да го постави на мястото на Младен Маринов и да го превърне в свое основно оръжие, плачат пуделите на властта.

Само че, никой не казва как президентът, който няма никаква власт в правителството „ще превземе МВР и тайните служби, които са на пряко подчинение на премиера. За поста главен прокурор да не говорим, защото там Румен Радев няма никаква възможност за вмешателство.

Всички знаем, че единствената „сила“ на президента е гневът на народа и желанието на хората за справедливост и промяна на действащия модел на управление.

„Подозрителното съглашателство“ между Радев и неговите нови „съюзници“, както и финансовата мощ на Черепа, се превърнали в отправна точка за назначаване на военна хунта, която щяла да торпилира държавните институции и да ги превземе отвътре. Това е и причината основната мишена на атаката, наред с премиера и главния прокурор, да е вътрешният министър Младен Маринов, приплаква властта.

Въпросът отново е, каква военна хунта ще прави Радев като неговото „влияние“ в армията е чисто протоколно. Този, който плаща заплатите на военните и от когото те напълно зависят е правителството и военното министерство. После, полицията, която е на пряко подчинение на Борисов, е много по-голяма като бройка от няколкото военни подразделения, които останаха от славната ни армия.

Значи и това внушение за подготвянето на някаква „военна хунта“ е пълна лъжа. Хунтата, както я наричат президентът и народът, е другаде.

По-далечната цел на Радев била не само свалянето на Гешев и МВР шефа Маринов, но и арести на кметове на ГЕРБ в големите областни градове. За да стопи доверието в управляващата партия и да я обезсили преди парламентарните избори през март, продължава да се оплаква властта.

Ами то, арести на кметове и на министри прави и Борисов. И то отдавна. Защото мнозина от ръководните органи на правителството и ГЕРБ си набъркаха ръцете в кацата с меда и не престават да смучат, въпреки печалното положение на народа и държавата. Мнозина по върховете на властта продължават да опустошават народната баница и затова заслужават съд и затвор.

Но…президентът няма намерение да се саморазправя с кметовете или с когото и да било. Неговата цел е оставка на корумпираното правителство и промяна на порочния модел на управление, при който трите власти – изпълнителна, законодателна и съдебна – са се сраснали в една – властта на Борисов. А по-нататък думата ще имат компетентните разследващи органи. Що се отнася до внушенията за арести на кметове, те се правят с единствената цел да се уплашат градоначалниците и да се подчиняват безпрекословно на Борисов, за да могат да се осъществят отново изборните манипулации.

Само че този път номерата на властта няма да минат. Защото народът е с президента. И иска промяна сега.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Властта заплака: Има таен план на Радев за свалянето на Борисов и ГЕРБ!

  1. Анализът на Иво Македонски за ситуацията е безупречен и точен. А народът наистина е с президента и иска промяната сега – за да не стане вече късно! За да има шанса да оцелеят и той, и държавността!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *