Възмездие: Руската армия разпертушини единствената ракетна бригада на Украйна!

Свят

Руската армия е нанесла масиран удар по 19-та ракетна бригада на украинските въоръжени сили, съобщават световните издания. Има загинали украински войници. Именно тази бригада обстрелва Донецк на 14 март, при което загинаха над 20 цивилни. 

Загинаха много военнослужещи от подразделението. Това е съобщено от Андрей Цаплиенко от украинска страна. Деветнадесета бригада се явява единственото ракетно подразделение на ВСУ. Тя е въоръжена с ракетни системи 9К79 „Точка-У“.

Все още не са известни загубите на украинската бригада в техника. Не се съобщава и какъв точно вид оръжие е било използвано при нападението.

Припомняме, че Деветнадесета ракетна бригада обстрелва територията на Донецката и Луганската народна република от 2014 г. насам. По-специално, на 14 март тя нанесе удар по Донецк с ракета „Точка-У“. Тогава са убити повече от 20 цивилни граждани.

В същото време Юрий Игнат, говорител на командването на военновъздушните сили на Украйна, е заявил, че Украйна се е превърнала в полигон за изпитания на целия арсенал от ракетни оръжия на Русия.

– Те използват ракети с огромен обсег на действие от две хиляди километра, от пет и половина хиляди, та чак до над седем хиляди километра – това са крилатите ракети, оперативно-тактическите системи „Искандер“, крилатите ракети „Калибр“ и другите ракети Х-101, Х-55, Х-555.

– Имаше изявление за „Кинжал“, с която руснаците се хвалят. Не знаем каква е била ракетата в действителност. Все още не можем да потвърдим“, заявява той пред украински медии.

Ами след като Украйна няма адекватни въоръжения защо продължава да рискува живота на собствените си войници и на цивилното население в тази вече изгубена война с Русия?! Украйна досега можеше да спаси хиляди свои хора, ако беше прекратила самоубийствената битка. Достойният и храбър военен слага оръжието на земята, като види, че противникът го превъзхожда.

Останалото е безумие и престъпление срещу своя народ.

Tagged

1 thought on “Възмездие: Руската армия разпертушини единствената ракетна бригада на Украйна!

  1. Глупости. За какви ни смятате, че пушите такива тъпи мисли. На пазара научил. Една жена му казала. Висш дипломат бил заявил. При условие, че няма нисш дипломат какво правим. Има дипломат от Ниш но е с главна буква. До кога ще си измисляте новини. При условие, че няма таблица с адресите на имейл адресите, защо пишете, че ще спазите закона за електронните адреси. Спазвайте закона и не пишете глупости … Като тази – това са измамници, не им давайте лични данни. Вие какви сте … И вашата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *