Георги Свиленски: БСП е първа политическа сила, ще осигурим на хората руска и всякаква друга ваксина, за да се избавим от коронавируса!

България отблизо

Тенденцията е БСП да е първа политическа сила. Това показва, че кампанията към своя край, е в успешен ход. Остават няколко дни, за да затвърдим тази разлика и да я увеличим. 

Това заяви в ефира на „Лице в лице“ по bTV кандидатът за депутат от „БСП за България“ Георги Свиленски.

„Истинският резултат ще го видим на четвърти април. В абсолютна мобилизация сме“, обясни той.

По думите му България има нужда от промяна. „Борисов е най-слабият премиер на Европа, той е двойкаджията на Европа. Срам ни е от такъв премиер, като него„, заяви Свиленски, коментирайки доклад на Американския департамент.

Социалистът заяви още, че, този доклад е най-тежкият от всички досега, които са били представяни на вниманието на българските граждани.

„Кризата дойде. Болниците и лекарите започнаха да се справят с каквото могат, но политиците абдикираха от проблемите и не взеха адекватни мерки“, каза той.

Свиленски обясни, че ако БСП дойде на власт, то първо ще вземе мерки болниците да спрат да бъдат търговски дружества.

Ще влезем освен това в преговори с други доставчици на ваксини – руски, китайски и всички възможни, които могат да бъдат използвани и ще осигурят на гражданите адекватен ваксинационен цикъл“, каза той.

„От ластика на Борисов, който само се разтяга и стяга, остана само един хаос – препълнени болници, унищожен бизнес. Ние ще слушаме експертите и няма от днес да взимаме мерки за след три дни, а след още 5 да ги променим. Всеки гражданин ще знае какво да очаква“, каза той и обеща да помогне на българската икономика и бизнес.

Подозирам, че Борисов може да държи мандата 5-6 месеца. Конституцията му го позволява. Сигурно ще стиска мандата, докато го изхвърли улицата и ще се опитва да прави правителство. Уважавам и по-малките политически сили, но единствената партия, която може да свали ГЕРБ от власт, е БСП„, каза той.

По думите му, ако мандатът попадне първо при Борисов, той ще го държи неясно дълго време.

Свиленски обясни, че БСП знае за какво ще се коалира партията му.

„Моделът на ГЕРБ е на еднолично управление, модел на раздаване на пари от багажника на джипката. Това не е метафора, а истина. Не знам от кога не е бил в Министерски съвет. Ние приехме бюджет на държавата, а него все го няма“, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *