Георги Свиленски разкри в какви отношения са България и Русия и как ще преборим кризата с тока!

България отблизо

Нашата позиция е, че батальонът, предназначен за Украйна, трябва да е от български военнослужещи, а не от войници на НАТО. Ние смятаме, че действията в Русия и Украйна не трябва да се случват със съдействието на нашата държава, тъй като България е страна с дружелюбни и приятелски отношения с Русия, затова тя не може да е страна в конфликта.

 

Нещо повече. България ще е най-ощетена от такъв конфликт. Това заяви Георги Свиленски от БСП в студиото на „Лице в лице“ по БТВ.

Той беше категоричен, че България не трябва да заема активна позиция в конфликта между Русия и Украйна.

По темата с различията в коалицията и строежа на АЕЦ „Белене“ Свиленски каза, че изявлението на премиера, че няма да се строи АЕЦ „Белене“ е „негово лично мнение: „Проектът АЕЦ „Белене“ е на дневен ред. За всички е ясно, че ядрената енергетика е най-екологичната и най-евтината“. Левицата продължава да настоява за строежа на нова АЕЦ: „Трябва да се развиват атомните мощности на страната“.

По думите му ще бъде променен статута на болниците като търговски дружества. Според него по този начин ще се подобри състоянието на здравеопазването: „Когато здравеопазването влезе във функциите си да лекува, не да прави търговия, когато се гарантира заплащането на здравните специалисти, това ще доведе и до качеството на здравните грижи“.

Неговото мнение е, че мораториумът върху тока е изиграл положителна роля: „Няма да се повиши рязко цената на тока“.

По темата за предложеният бюджет коментира: „БСП влезе във властта, за да е гарант на социалната политика. В този бюджет има 20 млрд. лв. повече за социална политика“. Той отрече бюджетът да е разхитителен. Свиленски увери, че са предвидени 20 млн. лв. повече за БАН, както и за културните работници.

Според него България трябва да отстоява експлоатацията на въглищните централи „Марица-Изток“ да е възможно най-дълго.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *