ГРЪМ и ТРЯСЪК! Борисов ще РАЗСЛЕДВА… ЧЕШКАТА държава! Вижте КОЙ е ИСТИНСКИЯТ ВИНОВНИК за абсурдната ситуация!

България отблизо

Премиерът Борисов дал нареждане на ДАНС и НАП да започнат пълна проверка за продажбата на чешкото дружество ЧЕЗ електро разпределение България, съобщават dir.bg и правителствената пресслужба.

Пресслужбата на правителството посочи още, че проверка щяло да има и на  фирмата купувач „Инерком България“.

В „разследването“ щели да се включат и Комисията за енергийно и водно регулиране, както и Комисията за финансов надзор.

Още вчера Борисов се опита да внуши на българския народ, че сделката за продажба на активите на ЧЕЗ България е между две частни дружества. Само че истината е точно обратната. Българското електроразпределително предприятие, наречено сега ЧЕЗ, е стопроцентна собственост на чешката държава. То е продадено на Чехия от „загрижения“ за българските интереси премиер Борисов и неговия патрон Симеон II.

По силата на това обстоятелство, сега чешката държава е в правото си да продаде своите активи от ЧЕЗ България на когото си иска. И правителството на Борисов няма право да се меси в сделката. Или да разследва каквото и да било по нея. Просто защото всеки може, по свое усмотрение, да продаде  собствеността си, или да я преотстъпи, или да я подари, на когото си иска.

Ама това било стратегическо българско предприятие, надават възмутен вой Борисов и неговите пудели. Ами като е стратегическо предприятие, Борисов да не го е продавал на чужда държава. Защото чуждата държава си има свои интереси, които не винаги съвпадат с българските.

И когато такава държава е стопроцентов собственик на стратегически български държавен актив, тя може да си го продава, без да пита нито Борисов, нито когото и да било друг. Както стана и в този случай. Чехите изобщо не си дадоха труд да съобщят на Борисов, каквото и да било, свързано с продажбата на ЧЕЗ България.

Следователно, ако Борисов е бил толкова „загрижен“ за стратегическите български предприятия, то той просто не трябваше да ги продава на никого. Особено на чужда държава, над която Борисов няма никакъв контрол.

Значи основният виновник за създалата се абсурдна ситуация, при която стратегически държавен актив отива в ръцете на никому неизвестна пазарджишка фирма, която няма свои пари и щяла да взема кредити от неизвестна банка, е отново нашият герой-премиер Бойко Борисов.

И сега започва осъществяването на класическата схема „крадецът вика, дръжте крадеца“, или по-точно виновникът вика, дръжте виновниците. Виновникът Борисов с апломб съобщава на ошашавените български граждани как той, като един митичен герой, щял да разследва как чехите си продават тяхната собственост. Ами чехите идват ли да разследват как ние си продаваме нашата собственост? Естествено, че не!

Към цялата тази абсурдна ситуация се прибавя и още един „пикантен“ щрих. Оказва се, че не друг, а Борисовата енергийна министърка Теменужка Петкова е приятелка от 20 години на вече прословутата Гинка Върбакова от Пазарджик, която купи това стратегическо българско електроразпределително дружество.

Някои от Борисовите придворни ще твърдят до премала, че това е просто съвпадение. Но ние знаем от книгите за Шерлок Холмс и Авакум Захов, че когато са замесени толкова много пари, от порядъка на няколко милиарда – съвпадения и случайности не може да има.

Така че, по всяка вероятност, правителството на Борисов е замесено и в тази, така наречена „сделка между частни фирми“.

И отново повтаряме: Очаквайте в скоро време, от тази нашенска пазарджишка фирма да изреват, че трябва да се увеличава цената на тока, за да се покрият разходите по закърпване на многобройните пробойни, отворени от чехите в нашето електроразпределително предприятие.

А от цялата сага, потърпевши, както винаги, ще сме ние. Защото си мълчим. И оставяме Борисов да си върти далаверите на спокойствие.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ГРЪМ и ТРЯСЪК! Борисов ще РАЗСЛЕДВА… ЧЕШКАТА държава! Вижте КОЙ е ИСТИНСКИЯТ ВИНОВНИК за абсурдната ситуация!

  1. Този МАФИОЗ МОЖЕ И,ЩЕ ГО ОСЪДИ ГОСПОД БОГ.ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗА ГАВРАТА И ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ БЪДЕ УЖАСЯВАЩА.С НЕТЪРПЕНИЕ Я ЧАКАМЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *