Ето как родната полиция ни пази! Вътрешен доклад на МВР показва шокиращи факти!

България отблизо
Вътрешен доклад на МВР разкрива шокиращи данни!
Оказва се,  че в районните полицейски управления са укривани множество престъпления, от които някои доста тежки, пише сайтът  Фрог нюз, който цитира свой  високопоставен полицейски източник.

Целта на занятието  била да се промени статистиката и да се се манипулират данните, като се занижи драстично  броя на извършените престъпления. А като се случи това, отчетът показва, че у нас престъпността е намаляла. Направо сме й пречупили гръбнака.

Проверката е била направена  по искане на шефа на МВР Валентин Радев  и е обхванала всички  181 районни управления в цялата страна.

Резултатите били потресаващи. Жалбите на почти всички жертви на кражби и други посегателства са били надлежно заведени в регистъра да отлежават. Човекът получавал входящ номер и се успокоявал, че полицията работи по случая му. Само че той оставал в архив, а дежурните  „пропускали“ да напишат т. нар. заявителски материал и да разследват. По този начин  престъплението  не влизало в статистиката, пък и работата на униформените се улеснявала.

Даже някои от  случаите дори не  били докладвани на  прокуратурата, както изисква законът. То нарушенията по цялата ограда с Турция не докладваха, или ги докладваха, но чак когато Елена Йончева вдигна пара, че кражбите и посегателствата ли?

От всичко това печелела единствено полицията, която  отчитала спад на престъпността. А този спад е знайно откъде е наредено да бъде отчетен. Няма да се излагаме пред ЕС – я. Няма престъпност и толкова!

Ама на някаква баба й откраднали зимнината и я оставили без буркани – че защо ги е пълнила?

На друг му свили суджуците от пръта на тавана – абе откъде пари за суджуци?

На трети посегнали на най-милото – домашната ракийка. Че да си купи нова от магазина. Ам хааааааа. Какво реве на полицията?

Ступали някаква жена в парка и й откъснали златното синджирче от врата. Първо защо минава през парка? И второ в такива времена синджирчета носят ли се?

 

Доста тревожно се оказало положението в София-област. Там от 12 РУП-та , в 9 са открити много сериозни нарушения.  Само за 2017 година в районното в Ботевград пък има над 100 потулени  жалби на пострадали. Даже е скрит  случай, при който мъж е бил бит с колове и ограбен.

И макар че грабежът се счита за тежко престъпление, никой не си направил труда да го разследва, става ясно от проверката.

Кой ще бъде наказан? Сигурно някоя дребна риба ще опере пешкира и ще бъде назначена после на тихо и печелившо място.

Важното е да покажем пред света, че у нас престъпност няма.

Че родната полиция ни пази.

Че си живеем спокойно и съвсем по европейски.

А това, че ни бият, ограбват, изнасилват, си е само наше усещане.

Усещане да корупция, усещане за безработица, усещане за политици – менте.

Кога ли ще получим и усещане за революция?

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Ето как родната полиция ни пази! Вътрешен доклад на МВР показва шокиращи факти!

  1. Икономическа полиция „спи“ – изказване на Главния прокурор. Доста хора останаха без недвижима собственост, но посегателства от този вид при физическите лица не се разследва. Кварталните не се занимават със съседски междуособици – в т.ч. кражби на вода, ток, парно в етажната собственост. Задълженията им по длъжностна характеристика? Взломните кражби по жилищата на стойност под 200 лв. не се следяха съгласно закона, поради което не се и подаваха жалби. Униформени лица от силови структури злоупотребяват с положението и правата си. Проблемите не са ли по цялата верига?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *