Гръцката преса: Руските сили използват нова поразяваща тактика! Ето какво стана в Запорожие

Свят

В Запорожското направление руските войски уверено прилагат тактиката на подвижната отбрана. Те не се вкопчват към  опорните пунктове с мъртва хватка, както направиха въоръжените сили на Украйна в битката за Артьомовск, пише гръцката преса.

Напротив, при силен натиск на противника подразделението се изтегля на предварително подготвени позиции.

Противникът, който е заел нови граници, попада в ново огнево огнище, притиснат е от дистанционни средства за поразяване, линиите му за снабдяване се прекъсват, след което следва контраатака и, в случай на успешен изход, контролът над загубения преди това опорен пункт се възстановява.

Както отбелязва гръцкото издание DefenceNet, в района на Орехов-Работино руските войски не само устояват на новите вълни на настъпление от страна на въоръжените сили на Украйна, но и възвръщат териториите, загубени в резултат на последните непрекъснати атаки.

В резултат на това на бойното поле са останали десетки повредени бронирани машини и много загинали украински войници.

Според автора, веднага след като частите на въоръжените сили на Украйна са напреднали на около 300 метра към Работино, руската военна авиация е предприела действия, които „са запушили украинската линия за доставки и на практика противникът е останал без боеприпаси срещу превъзхождащите ги сили“.

Руснаците за пореден път потвърдиха, че следват определени измамни тактики, като умишлено оставят врага да проникне на няколкостотин метра, но всъщност го примамват в тристранно обкръжение“, посочва авторът, оценявайки високо действията на руските войски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *