Делян Добрев разкри истината за Петков и втечнения газ от САЩ! Няма да повярвате!

България отблизо

Ако е вярно, че втечненият американски газ, който ще дойде в България от другия край на земното кълбо ще е по-евтин от руския, който е на един хвърлей разстояние, можеше да е добра новина. Казвам „ако е вярно“, защото свикнахме премиерът Кирил Петков да има доста фриволно отношение към истината. 

Това заяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

По думите му, обаче, остават много неясноти. „Нищо не е ясно от това, което чухме до момента, освен една клетва от страна на премиера, че газът е по-евтин, но ние се съмняваме.

В действителност газът от САЩ не може да е по-евтин. Това дори не е въпрос на търговски преговори. Дали са имали смелост да защитят по-ниска цена от руската и този договор да е дългосрочен?! Едва ли ще е така, понеже това означава американците да ни продават газ на загуба.. А Петков и сие, не са били там да защитават българските интереси“, коментира Добрев.

Той допълни, че няма подробности и относно цената, на която България ще закупува втечнен природен газ от Щатите.

„Трябва да имаме подробности. Дали става въпрос за един танкер, или за 20. На нас ни трябват 20 танкера на година, за да задоволим нуждите на България. Ако тази ниска цена е за един танкер, то не сме направили кой знае какво. Руската цена е 70 евро на мегават/час от следващия месец.

Тоест, този танкер на по-ниска или на по-висока цена е? Тази цена променя ли се във времето и как,“, посочи още народният представител.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *