Десислава Атанасова, без да иска разкри: Служебен кабинет на Радев е заплаха за…

България отблизо

Назначаването на служебен кабинет е заплаха за бъдещите изборни резултати. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Единственият риск е, че когато бъде назначен служебен кабинет, се разпуска Народното събрание, и ако се наложи в момент, когато се очаква втора вълна на пандемията, влизането в сила на здравни и социални мерки и икономически, които само парламентът може да приеме, то ще бъдем като държава в ситуация „тупик“. Не се знае, дали ще може да бъде приет държавен бюджет при такава хипотеза. Според мен това е твърде рисковано. Държавнически трябва да бъдем обединени в това да защитим българските граждани, без значение кой какви политически пристрастия има“, обясни тя.

Според Десислава Атанасова след вчерашната заявка на президента, че е готов със служебно правителство, непознаването на конституцията вече е сериозен проблем. Тя припомни, че парламентарните избори са съвсем скоро и българите ще могат да изберат кой да ги представлява в легитимно избрана власт.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че „остриетата“ на ГЕРБ вече не крият страховете си от служебен кабинет на президента Радев. Защо, обаче, толкова много се страхуват?! Ами много просто. Защото ГЕРБ няма да организира изборите, както досега, а ще ги организира служебният кабинет на президента. А тогава няма да има чували с бюлетини, няма да има манипулиране на изборни протоколи, няма да има гласуване на мъртви души.

Тоест, изборите ще бъдат честни. И тогава ГЕРБ ще се срути. И ще се види, че „най-голямата“ партия в България всъщност ще има три – четири пъти по-малка подкрепа, отколкото се обявяваше досега като изборен резултат.

Но ГЕРБ-активистите се страхуват и от друго. Защото по нареждане на президента, министрите от евентуален служебен кабинет ще се разровят в далаверите. И ще има много осъдени. А знаем, че затворът не е приятно място.

Но има и още една, много по-голяма заплаха. Ако ГЕРБ изпадне от властта, клиентелата му, тоест тези, които са били в Борисовата партия, за да крадат и се обогатяват, ще изчезне. Обикновените симпатизанти ще също ще се оттеглят, омерзени от аферите на своите началници. И „грамадната“ партия изведнъж ще се срути. Дотолкова, че на практика ще изчезне. Също както изчезна и партията на Симеон II.

Затова герберите не искат и да чуят за служебен кабинет на президента Радев. И паниката постепенно ги обхваща с пълна сила.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *