Дипломатично, но ТВЪРДО: Русия ЗАКОВА Англия и Франция! Ето КАКВО им каза!

Свят

Вчера Министерството на външните работи на Русия публикува Списък с  въпроси, които Руското посолство в Англия е отправило към британското външно министерство във връзка с изфабрикувания от английските тайни служби „Случай Скрипал“.

Руската федерация иска обяснения от „Даунинг стрийт“ 10, сградата, в която се намира британското правителство. Любопитен и показателен за английските нрави е фактът, че тази сграда носи името на сър Джордж Даунинг, който е бил главен шпионин на сър Оливър Кромуел.

Тоест, всеки може да си представи с какви хора си има работа Русия, въпреки техните благороднически титли.

И така, Русия пита даунингци, според публикация на РИА Новости, могат ли да обяснят по някакъв начин защо са отказали правото на консулски достъп до двамата руски граждани Сергей и Юлия Скрипал, които са били отровени на британска територия.

И защо този фарс продължава, въпреки факта, че вчера Юлия Скрипал бе категорична, че иска да говори с руски консул. Явно и самата тя вече се е убедила в пълната ненадежност на новите си „приятели“ от „Даунинг стрийт“.

Освен това Москва пита какви антидоти са били приложени на отровените, и как тези противоотрови са се оказали у британските медици точно на мястото на инцидента.

Русия се интересува още на основание на какви критерии е било стигнато до заключението, че отровното вещество, използвано в Солсбъри има „руски произход“. И имат ли англичаните контролни образци от това бойно отровно вещество, което те наричат „Новичок“. Москва чака отговор и на въпроса разработвани ли са в Британия образци на това вещество или негови аналози.

Русия също се интересува на какво основание Франция е била допусната до сътрудничество в разследването на инцидент, в който са пострадали руски граждани.

Руската федерация има въпроси и към Франция. Тя иска обяснения на какво основание Франция е била привлечена в английско разследване, което пък се отнася до пострадали руски граждани. И дали Франция е уведомила официално Организацията за забрана на химическото оръжие за това, че се включва в разследването на инцидента.

Русия пита още има ли във Франция контролни образци на веществото, което англичаните наричат „Новичок“ и разработвали ли са французите такова или подобно бойно отровно вещество.

Москва иска да знае как французите са стигнали до извода, че в инцидента в Солсбъри е използвано именно такова вещество. Министерството на външните работи на Русия иска обяснения с какви експертни знания разполага Франция за това вещество и по какви критерии е направила заключение, че то има „руски произход“.

Всички тези въпроси към Великобритания и Франция са заковаващи. Защото нито англичаните, нито французите могат да обяснят как правят заключение, че е използвано конкретно отровно вещество, ако те не са го произвеждали и нямат опит с него. А ако признаят, че са разполагали само с формулата на отровата, това ще означава, че са могли и да го произведат, без никакви затруднения.

На всичко отгоре британците са имали противоотрова, която точно в момента на инцидента се е намирала в чантите на английските медици. А за да имат противоотрова, то е необходимо преди това да са произвели самата отрова.

После, ако поданиците на кралицата не са замесени в случая, те просто нямаше да имат никакви основания да отказват консулски достъп до пострадалите руснаци. Особено ако самите руснаци са искали да разговарят с руския консул.

Англичани и французи няма как да обяснят и „заключението“ си, че отровното вещество имало „руски произход“, ако самите те нямат експертни познания по това вещество. А те могат да имат такива познания само, ако са произвеждали тази отрова.

С други думи, съшитите с бели конци изфабрикувани „подробности“ по „Случая Скрипал“ лъснаха в ярката светлина на фактите. Защото не можеш да знаеш нещо за вещество, което не си виждал и не си чувал.

И от въпросите, които Русия задава, става ясно, че Англия, опитвайки се да улучи Москва, се самозастреля в крака. А заедно с нея, в капана паднаха и французите.

Така, плиткоумните манипулации започнаха да обвиняват самите манипулатори. И затова, лъжите им, повторени хиляди пъти, не станаха истина. И никога няма да станат.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Дипломатично, но ТВЪРДО: Русия ЗАКОВА Англия и Франция! Ето КАКВО им каза!

  1. Още в самото начало на фарса, беше ясно , че това е измислена провокация. В същност цялата ситуация доказва че единственото действащо правило в международните отношения е правилото на по-силният. И какво следва от него-хипер въоражаване и заплаха за Земята, защото най-добрата отбрана е изпреварващото нападение! Шепа малоумни, не образовани хора, без нормална ценностна система, имат властта да „въртят диригентската палка“! Време е за световна революция на нациите!

  2. Дано Нашите управници ПРОЗРЪТ , 4е НАШЕТО място нее с Евро-Атлантиците, а С ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ !!!!!!!!!!!

  3. ИСТИНАТА Е, ЧЕ ХОРАТА, КОИТО СА ЗАГЪРБИЛИ БОГА И НЯМАТ СТРАХ ОТ БОГА, СЕ ВЪОРЪЖАВАТ, УЗНИСЛЯТ ПИВОДИ ЗА ВОЙНИ, БОЛЕСИ И СМЪРТ, И КАК ДА ТРУПАТ БОГАТСТВА, КОИТО ЩЕ ОТНЕСАТ КЪДЕ??? В ЗЕМЯТА ЛИ ЩЕ СИ ГИ ВЗЕМАТ??? КОЙ УМРЯЛ Е ВЗЕЛ НЕЩО СЪС СЕБЕ СИ??? ЩО ЗА БЕЗУМИЕ??? БОГ НИ Е ДАЛ ЖИВОТА И ВСИЧКО НУЖНО ЗА ТОЗИ ЖИВОТ, ДАЛ НИ Е СВЕТЛИНАТА, ЗЕМЯТА И Т.Н.Т. А НЯКОИ ХИТРЕЦИ ИСКАТ ДА ВЛАДЕЯТ ЧУЖДОТО, БОЖИЕТО И ДА ВЛАДЕЯТ НАД БОЖИИТЕ ТВОРЕНИЯ ЗА СВОЯ ИЗГОДА…. ЩИ ЗА БЕЗУМИЕ???? ЗАТОВА ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС ИДВА СКОРО, ЗА ДА СЪДИ ЖИВИТЕ И УМРЕЛИТЕ СПОРЕД ДЕЛАТА ИМ!!! ПОКАЙТЕ СЕ!!! ЗАЩОТО СТЕАШНИЯТ СЪД ГОСПОДЕН НАБЛИЖИ!!!!

  4. Pingback: nileriver

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *