Доц. Борис Попиванов: Ето какво става, докато управляващите треперят за съдбата си!

България отблизо

”Управляващите се притесняват с основание за съдбата си. Не само за съдбата си в следващата седмица, а за съдбата си в следващата година”.

Това каза пред БНР политологът доц. Борис Попиванов, цитиран от frognews.bg. Според него победите в 2019-а година вземат своите жертви.

„В предизборна ситуация, проблемите, които не са решени, драмите, които се състояха, биха могли да бъдат замитани под килима с оправданието, че това е предизборна кампания и това е предизборно говорене на техните опоненти“.

Когато няма предстоящи избори, проблемите се оказват застрашаващи и това прави проблемно оцеляването на самото правителство, а не поведението на една или друга малка парламентарна група., коментира той.

По думите му проточилата се дълго време рамка на управление на партия ГЕРБ се характеризира с липса на ясни приоритети и липса на стратегическо мислене, в която и да е сфера, както се видя с кризата във водния сектор, даде пример Попиванов.

Според политолога, малко не достига на БСП, за да изглежда като алтернативата на управленския модел: „Много фактори са – вътрешно противоборство в БСП, но и на цялостния политически и бизнес климат в страната, който фокусира всичко в голямата управляваща партия ГЕРБ и прави много трудно изявата на всяко по-различно нещо“.

Доц. Борис Попиванов коментира и поведението на управляващите партии, в зависимост от световната конюнктура, като заяви, че то е провинциално: „Докато отстъпва и удовлетворява интересите и на едните, и на другите, за Бойко Борисов не е проблемно да управлява България“.

Според него, във вътрешнополитически план, това е много силен инструмент за налагане на безалтернативност на собствената власт, като се твърди, че всяко друго управление би било външнополитически изолирано.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *