Доц. Вацев: Мечтата на нашенските русофоби да окървавят България няма да се изпълни, те ще трябва да се преобуват в движение!

България отблизо

„Изборите в САЩ изразяват дълбинната разделеност на американското общество. Хората в САЩ не искат война с Русия. Но прекият сюжет е – дълбоката държава, която стои зад Джо Байдън. Тя разполага с неограничен ресурс и ще бъда изненадан, ако изпуснат шанса да победят. Моментът за дълбоката държава на САЩ е исторически“.

 

Това каза пред БНР анализаторът доц. Валентин Вацев.

И допълни, че според републиканците разходите за войната в Украйна са необосновано раздути:

„Можем да кажем, че спечелили или не, те ще съкратят финансирането за Украйна. Ако републиканците спечелят, вниманието им ще бъде насочено към вътрешноамериканските проблеми. Средният американец отива с надежда някой във Вашингтон да започне да отделя внимание на неговите екзистенциални проблеми“.

Републиканците ги е яд за тези 55 млрд. долара за Украйна, посочи той.

В предаването „12+3“ Вацев коментира и актуалната политическа обстановка у нас:

„Очаквам да затихне русофобския патос на българските медии. Ръководителите на тази русофобска истерика ще бъдат леко разтревожени от смяната на властта във Вашингтон. Те живеят със съзнанието, че са хора на Байдън. Ако Байдън се промени с Доналд Тръмп, те ще трябва да се преобуят в движение. Коалицията „Козяк“, която контролира парламента, ще отслабне и ще отслаби натиска си за съставяне на правителство“.

„Българският елит не желае да създаде правителство. Защото ги е страх от това, че ще трябва да управляват. Целият български политически елит е жестоко заинтересуван да живее в парламента, да бъде там – по банките, но да не носи бремето на изпълнителната власт, защото изпълнителната власт през тази зима ще се превърне в истинско бреме“, посочва Вацев. И добавя: „Желанието на българския елит да живее добре в парламента е неизчерпаемо.“

„Затова всеки се стреми да подложи под бремето на изпълнителната власт другарчето си. Животът в парламента е щастлив, животът в изпълнителната власт е проблемен. Амебите винаги избират слънчевата част на локвата. Някои се опитват да се измъкнат от призрака на войната, който връхлита България напоследък, пращайки в Украйна само материално-техническа помощ, опитвайки се, несъздавайки правителство, да отложат момента, когато България ще трябва да изпрати на украинска територия жива сила.

Според мен България може да събере около две тактически батальонни групи. Никой не го е поискал официално, но 4-те процента български русофоби мечтаят да окървавят българо-руските отношения. Тяхната мечта е да се изпрати батальонна група, най-добре две, и българи и руснаци да започнат да се избиват, за да се приключи най-после с русофилията в България. Това обаче едва ли ще се случи, не за друго, а защото войската ни никаква я няма, а и българите пак ще му намерят колая,  ще побързат да се предадат на руснаците“, се разбра от обясненията на доц. Вацев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *