Д-р Николай Михайлов: Безобразни образи управляват България! Време е да си ходят!

България отблизо
Българите имат много остра интуиция за ”безобразие на образите” – така е било с Делян Пеевски през 2013-а година, така е и сега с тези ”антропологически близнаци” Бойко Борисов и Иван Гешев.
Това каза пред БНР д-р Николай Михайлов – психиатър и богослов.

„Те са свързани не само по логиката на тяхната зависимост и по логиката, че си разпределят услуги, а и по силует – по характеристиките на човешкия тип. Това много усили ефекта и произведе това взривно недоволство на хората, които въпреки епидемията се явиха на улицата, за да изразят това“, обяснява психиатърът.

Според д-р Михайлов, по-нетърпимият феномен е този на главния прокурор, защото той се е утвърдил като „гарант на невъзможното право в България“.

 

„Случващото се е кавър версия на протестите от 2013-а, доколкото е взрив, насочен срещу опит да се инсталира на ключова позиция чудовищна фигура – главния прокурор. Сега станахме свидетели на една рейдърска акция на прокуратурата в президентството“, каза още д-р Михайлов. Той определи като безпрецедентен акт на посегателство срещу този, който олицетворява нацията, „нахлуването на въоръжени да зъби“ представители на прокуратурата, за да обикалят около президента, търсейки негови подчинени за документални престъпления:

„Това е нещо юридически и политически невменяемо. И понеже има една поредица от невменяеми актове, заедно с компромати, които нахлуха през образите от телевизионните новини, свързани с премиера – чекмеджето му и неговият револвер – стана ясно, че този политически образ, който наследихме в резултат на 30 години преход, вече е пределно отвратителен и напълно нетърпим. Това роди този взрив на осъзнаване, че така повече не може“.

Д-р Николай Михайлов коментира, че „безобразието на обстановката в България “ се вижда и в постановката, че Васил Божков е праведник, който атакува грешника Гешев: „Това взривява съзнанието и допринася за нетърпимостта на ситуацията. Нямам съмнение, че Божков се занимава сега с усилване на протеста. Че тези хора, които правят опит за атакуване на полицията и за запалване на факли – вероятно са платени от него, нямам представа технологията каква е. Проблемът на ръководителите на протеста и на протестиращите, че те са в процес на компрометиране отвътре. Това, което прави Божков, е добре дошло за г-н Гешев. Това прави цялата картина абсурдна“.

Психиатърът заяви, че Борисов сега е застрашен политически заради това, което „произведе“ главният прокурор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *