Екатерина Захариева: България е със САЩ и ЕС, трябва да променим агресивното поведение на Русия!

България отблизо

„Джо Байдън даде ясен знак за промяна в отношенията между Европейския съюз и САЩ. България има традиционно добри отношения със САЩ. Като цяло САЩ показаха, че се връщат. Те ще водят не с примера за тяхната сила, а със силата на техния пример“, това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. 

Тя подчерта, че по време на заседание на външните министри на ЕС в понеделник няма да се говори за санкции срещу Русия, а срещу конкретни лица – чрез замразяване на техни активи или със забрана да влизат в определени страни.

„Целта на санкциите не е да наказва, а да промени поведение… Нито Европейският съюз, нито Русия са „за“ скъсване на отношенията. Никой няма интерес от това. Трябва да си говорим с ясни послания“, поясни Захариева, цитирана от БНР.

 

Първо, България не може да промени поведението на Русия. Това е смешно, нелепо и жалко.

Второ, ако България продължава да слуша Вашингтон и Брюксел и да налага санкции срещу Русия, за които няма никакви причини да бъдат налагани, ГЕРБ ще отговаря пред съда на народа.

Защото Екатерина Захариева и ГЕРБ винаги изправят България срещу нашите руски братя?!

Защо властимащите не се съобразяват с волята на народа, който иска братско сътрудничество с Русия, а не игра по свирката на САЩ?!

Защо Захариева се опитва да оправдае някак, срамното поведение на управляващата партия, която върви против интересите на България?! Защото и малките деца знаят, че българският интерес не е да налагаме санкции на Русия, а да си сътрудничим с могъщата славянска страна, която е и наша сестра?!

Не знае ли Захариева, че заради това пренебрегване на българския интерес ние загубихме десетки милиарди от Южен поток, а сега Борисов се опитва да унищожи и АЕЦ „Белене“?!

Това са престъпления против българския народ, за които ще отговарят всички от ГЕРБ. Защото властта не е чекмеджета с пари, а отговорност пред своя народ. И смелост да защитиш интересите му.

Tagged

1 thought on “Екатерина Захариева: България е със САЩ и ЕС, трябва да променим агресивното поведение на Русия!

  1. Ха-ха-ха!!!! Тази „въртиoпашкa“ вЕрва ли си????? Русия била агресивна !!!!! И защо ??? Ами, защото хАмериканците са я обградили отвсякъде с военни бази, защото „лошият Путин“ строи „Северен поток 2“ и хАмериканците няма да могат да си продават десет пъти по-скъпия шистов газ, защото по-общо казано „лошият Путин“ отказва да ближе хАмериканските зaдници както примерно го правят нашите „oбгърнати от всенародната любов“ политици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *